Lån til caravan
Campingvogn blir stadig mer populært i Norge – ved årsskiftet var det registrert nesten 120 000 campingvogner på norske veier! I takt med økningen ser vi at stadig flere derfor trenger lån til caravan, noe som igjen har ført til økt konkurranse blant bankene og derfor gunstigere betingelser for lånekundene. I dag ligger et typisk caravanlån på en rente mellom 4 til 8%, avhengig av vilkårene for lånet. For eksempel så vil lånet være rimeligere dersom du kan stille med egenkapital, eller hvis du lar banken ta pant i campingvognen. Andre viktige ting du bør tenke på er nedbetalingstiden. En brukt campingvogn vil ikke synke like fort i verdi som en ny en, så her må man beregne verditapet på campingvognen i forhold til de månedlige avdragene. Hvis ikke kan man risikere å sitte igjen med mer lån enn hva vognen er verdt etter at man har solgt den videre!
Caravanlån fra våre partnere
Søker du om lån til caravan fra en av våre samarbeidspartnere, så kan du være sikker på at du får en av markedets beste lånetilbud. Blant annet så har internettbanken MyBank en nominell rente så lav som 3,4% prosent på sine caravanlån, forutsatt at du stiller med egenkapital og sikkerhet for lånet. Har du ikke muligheten til dette, så kan du søke hos en av våre øvrige partnere. De fleste bankene tilbyr fullfinansiering av campingvognkjøp, slik at du verken trenger egenkapital eller sikkerhet – noe som vil være midt i blinken for mange.
Hvor kan jeg låne til caravan?
Foruten om de overnevnte bankene, som er våre anbefalte samarbeidspartnere, så kan du søke lån i den lokale banken din. Har man forsikringer, lønnskonto og øvrige lån i denne banken, så skal man ikke se bort fra at man får et ekstra godt tilbud på lån til caravan. Det er uansett viktig å sammenligne priser hos ulike aktører for å danne seg et bilde av hva som faktisk er et billig lån. Kanskje finner du ut at det du trudde var et rimelig lån egentlig ikke var så rimelig, og når en campingvogn koster et par hundretusen kroner gjerne, så sier det seg selv at det er mye penger å spare på å velge riktig lån.
Hvor mye kan jeg ta opp i caravanlån?
I stor grad så er det din egen økonomi (og inntekt) som avgjør hvor mye du får låne til caravan. Så lenge du har solid nok økonomi, og kan betale avdrag og renter på lånet, så er det ingen begrensninger her. Forutsatt at banken kan ta pant i campingvognen, og at du stiller med egenkapital. Kan du ikke dette, så går grensen for usikrede lån på 500 000 kroner. Vi anbefaler uansett ikke at man tar opp såpass store lån uten sikkerhet, rett og slett fordi totalkonstanden da vil bli for stor.
Mange banker krever at du har egenkapital på 35% og låner deg dermed kun 65% av kjøpesummen. Dette gir også den beste renten, samtidig som du sikrer at verditapet ikke blir større enn restgjelden du har ved et eventuelt videre salg av campingvognen.
Kan jeg låne til brukt campingvogn?
Ja, det er ikke noe problem i det hele tatt. Kravene for lån til brukt campingvogn er som regel noe mer overkommelige sammenlignet med brukt bil eller motorsykkel. Allikevel vil enkelte banker kanskje ha noen krav knyttet til årsmodell og stand på campingvognen – i alle fall om vi snakker om en vogn som koster et sekssifret beløp av størrelse. For de mer rimelige campingvognene vil det ikke være spesielle krav fra banken, og man kan nær sagt låne til å kjøpe akkurat den campingvognen man vil, enten det er fra forhandler eller fra en privatperson. Fordelen med å låne penger til brukt campingvogn er at man låne penger til en ferdig utstyrt bobil med solcellepanel eller med annet utstyr.
Når det er sagt så vil man ofte få egne tilbud om lån til caravan dersom man kjøper fra en forhandler. Disse kan absolutt være verdt å vurdere, ettersom forhandlerne har spesialavtaler med bankene.
Hva kan vi hjelpe deg med?
Vi er ikke noen bank som tilbyr penger, men vi er et informasjonsnettsted som gjør det enkelt for deg å finne de billigste bankene som tilbyr lån til caravan. Her finner du mye nyttig informasjon om hvordan man tar opp lån og hva man bør tenke på, samtidig som du kan gå direkte til bankene når du føler deg klar for å søke caravanlån. Har du noen spørsmål relatert direkte til lånene så er du nødt til å ta kontakt med den respektive banken.
Les også…
Utrolige destinasjoner for bobilferie
Trenger du en ferie? Bobilferie blir stadig mer populært, og det fine med en bobil er at du kan reise rundt i hele Europa. Det er også en veldig avslappende måte å reise på fordi du kan kjøre dit du vil, ta med de tingene du trenger og ønsker samt ta pauser når du trenger…
Lån til bobil
Hytte har i alle år stått sterkt blant nordmenn, men det siste tiåret har det skjedd en eksplosjon innen bobilbransjen. Å ha et rullende hjem på fire hjul er i vinden som aldri før, og da har det naturlig nok også økt med interesse rundt lån til bobil. I denne artikkelen skal vi se nærmere…
Lån til campingvogn
Ved årsskiftet var det registret nesten 120 000 campingvogner i Norge (også dobbelt så mange bobiler på 10 år) – en solid økning fra året før, og en økning på over 30 prosent sammenlignet med hva det var for ti år siden. Det er tydelig at campingindustrien er populær blant nordmenn, og på samme måte…
Lån til bobil eller campingvogn med lav rente
Uansett hva man skal låne penger til, så vil man ønske seg at lånet har så lav rente som mulig. En renteøkning på bare noen få prosentpoeng kan nemlig utgjøre flere tusenlapper årlig, spesielt når man snakker om såpass store summer som en bobil eller en campingvogn ofte kan koste. Derfor gjelder det å ta…
Billige lån til bobil
Bobil har aldri vært mer populært i Norge enn hva det er nå – i år var det registrert nesten 50 000 bobiler på norske veier. Det har vært en solid økning de siste ti årene, og veksten ser ikke ut til å avta med det første. Er du en av de som har blitt…
Egenkapital ved lån til campingvogn
Når man tar opp lån er man som regel nødt til å stille med en viss prosent av kjøpesummen i egenkapital. Dette gjelder ikke bare ved lån til campingvogn, men også ved billån, boliglån og så videre. Akkurat når det gjelder ulike kjøretøy vil dette som regel uansett være fornuftig – ettersom disse gjerne synker…