Lån til campingvogn

Ved årsskiftet var det registret nesten 120 000 campingvogner i Norge (også dobbelt så mange bobiler på 10 år) – en solid økning fra året før, og en økning på over 30 prosent sammenlignet med hva det var for ti år siden. Det er tydelig at campingindustrien er populær blant nordmenn, og på samme måte som bobil også øker i antall for hvert eneste år, så er det mange som liker å ha “huset” hengende etter bilen. Er du også bitt av basillen, og trenger lån til campingvogn for å finansiere kjøpet?

Slik får du lån til campingvogn

Når du trenger penger for å kjøpe campingvogn, så har du i praksis to alternativer. Det ene er et lån med sikkerhet, ofte omtalt som et “campingvognlån” i mange banker, der du må stille med sikkerhet for lånet. Dette skjer vanligvis gjennom at banken tar pant i campingvognen, slik at den kan tvangsselges hvis du ikke betaler på lånet ditt. I tillegg er det vanlig at man er nødt til å stille med egenkapital, noe som betyr at du ikke kan finansiere hele lånebeløpet.

Les også: Egenkapital ved lån til campingvogn

Mens overnevnte er den lånetypen som gir lavest rente, så kan man også låne uten at sikkerhet er nødvendig. Dette er spesielt gunstig dersom man ikke helt har bestemt seg for hvilken vogn man skal kjøpe, men vil ha pengene klar på konto. Du kan nemlig låne til akkurat hva du vil, og pengene blir ikke øremerket til kjøp av campingvogn. Ekstra gunstig dersom det er noe som må gjøres med vognen, eller at du skal låne til andre ting samtidig.

Hva skal til for å få lån?

I motsetning til hva mange tror, så skal det ikke så alt for mye til for å skaffe seg et lån til campingvogn. De fleste banker i dag gjør en automatisk vurdering av økonomien din for å finne ut om du er skikket til å få lån. Denne vurderingen er i stor grad basert på hvor mye du tjener, om du har gjort opp for deg i tidligere låneforhold, og øvrige risikofaktorer som alder, jobbsituasjon, bosituasjon og så videre.

Enklere forklart så vil de fleste med en vanlig jobb, som eier en bolig og ikke har noen betalingsanmerkninger, ikke ha noe problem med å få lån til campingvogn. En typisk brukt campingvogn koster kanskje mellom 100 til 200 000 kroner, og et slikt lån vil for mange være forsvarlig å finansiere gjennom et usikret lån. Da blir nemlig ikke den totale kostnaden i form av renter og gebyrer for høy.

Oppsummering

Skal man ta opp lån til campingvogn, så har man flere alternativer. Å stille med sikkerhet eller egenkapital er det beste alternativet når det kommer til kostnadene for lånet, men denne typen lån er ikke den mest “tilgjengelige” eller fleksible. Man kan gjerne sammenligne lånetilbud fra flere banker for å finne ut hvilket lån som passer best til ens eget lånebehov, eller simpelthen for å se hvor man får det billigste lånet. For ingen vil vel betale mer i renter og gebyrer enn nødvendig …?

Les mer: Lån til bobil