Lån til bobil eller campingvogn med lav rente

Uansett hva man skal låne penger til, så vil man ønske seg at lånet har så lav rente som mulig. En renteøkning på bare noen få prosentpoeng kan nemlig utgjøre flere tusenlapper årlig, spesielt når man snakker om såpass store summer som en bobil eller en campingvogn ofte kan koste. Derfor gjelder det å ta seg god tid når man skal søke om lån til disse doningene, og ikke bare kaste seg over det første og tilsynelatende beste lånet som dukker opp.

Lån til bobil med lav rente

Er det bobil man skal kjøpe seg, så må man først vurdere hvilken type lån man skal ta opp. Dette avhenger litt av om det er en ny og dyr bobil, eller en eldre brukt en man skal kjøpe. Hvis sistnevnte er tilfellet kan det være gunstig å ta opp et usikret lån med lav rente, slik at man slipper egenkapital eller pant i bobilen. Det kan også gjøre det enklere ved eventuelt videresalg.

Skal man kjøpe ny bobil eller en dyrere brukt bobil, så vil det mest sannsynlig være nødvendig med sikkerhet i form av pant i kjøretøyet. I tillegg kan egenkapital være et krav fra banken hvis summen blir over 500 000 kroner. Samtidig vil man da få låne til en lavere rente, ettersom banken har redusert sin risiko når du stiller med sikkerhet.

Lån til campingvogn

Det samme gjelder for øvrig med campingvogn, men i gjennomsnitt vil nok en campingvogn være noe rimeligere enn en bobil. Det betyr at de fleste som skal kjøpe seg brukt campingvogn kan klare seg med et usikret lån. I motsetning til hva mange tror er det faktisk mulig å få lav rente også her, gjerne under 10 prosent dersom man har god betalingsevne og økonomi for øvrig.

Uansett anbefaler vi alltid at man undersøker mulighetene for å ta opp lån gjennom forhandleren man kjøper campingvognen fra (hvis man kjøper ny vogn). Da er sjansene store for at du får et lån til bobil eller campingvogn med lav rente, ettersom de gjerne har spesielle avtaler med bankene som gir ekstra gunstige lånevilkår.

Slik får du lavest mulig rente

Det banken vurderer når de skal sette renten, er stort sett din privatøkonomi. Det betyr at det er fordelaktig dersom du har hatt stabil (eller økende) inntekt de seneste årene, ikke har flyttet hyppig rundt, og at du ikke har betalingsanmerkninger. Dessuten øker det alltid sjansene for lavere rente dersom du søker sammen med noen.

Er dere to personer som skal benytte campingvognen eller bobilen, så bør altså begge stå oppført i lånesøknaden. Dette vil i nesten alle tilfeller føre til en vesentlig lavere rente, forutsatt at begge personene er i jobb og har inntekt. Dette fordi banken da reduserer sin risiko ved utlån ytterligere, ettersom de har to personer de kan holde “ansvarlig” dersom låneavtalen blir misligholdt.