Kredittkort

Norge er helt i verdenstoppen når det kommer til kortbruk, og stadig flere butikker og forretninger slutter å ta imot kontanter. Også når det kommer til kredittkortbruk ligger vi høyt oppe på statistikken, der flere hundre millioner av kroner omsettes hver måned. Men behøver det egentlig å være en negativ ting? Selv om mange har fordommer mot kredittkort, så bringer disse kortene med seg såpass mange fordeler at det er dumt å ikke benytte seg av et slikt kort. Hva alle disse fordelene er, kan du lese mer om lengre ned. På denne siden sammenligner vi også kostnader og fordeler på kredittkort fra ulike leverandører, slik at du enkelt kan finne de beste kredittkortene på markedet. Husk at det ikke bare er den effektive renten som avgjør om et kredittkort er bra eller ikke, siden det ligger mange «skjulte» fordeler i de fleste kortene.

Kredittkort fra våre partnere

[table id=4 /]

Spar penger med kredittkort

En av de største fordelene med dagens kredittkort, er at man faktisk kan spare penger på å bruke det fremfor et vanlig bankkort. Med konseptet «cashback» (ikke alle kredittkort har dette) får man en viss prosent tilbake av beløpene man handler for. Dette kan være en bonus i form av ekte penger, eller i form av bonuspoeng som man kan bruke på flybilletter eller lignende. Benytter man seg konsekvent av et slikt kredittkort vil man fort kunne spare inn noen tusenlapper hvert eneste år, eller spare seg til gratis flyreiser. Mange kredittkort har også omfattende rabattavtaler med ulike kjeder innenfor alt fra reise til shopping og restauranter. Rabattene kan ofte strekke seg opp mot 10-20%, så her er det helt klart penger å spare. Enkelte kredittkort gir deg også tilgang til flyplasslounger og lignende, så det er helt klart mange fordeler å hente.

Hva er kredittgrense?

Når du søker om et kredittkort, så må du også velge ønsket kredittgrense. Dette er den kreditten du har tilgjengelig til enhver tid – rett og slett antallet kroner du kan bruke med kortet. Har du en kredittgrense på 50 000 kroner, så har du til enhver tid dette beløpet tilgjengelig. Bruker du 10 000 kroner, så er du nødt til å betale tilbake disse før hele kredittgrensen er tilgjengelig igjen. Det kan være fordelaktig å ha en høy kredittgrense slik at man kan gjøre større utlegg med kredittkortet fremfor bankkortet, som for eksempel gruppebestillinger på ferie til hele familien, eller innkjøp av materiale og lignende når man pusser opp hjemme.

Må jeg alltid betale renter på kredittkort?

I motsetning til hva mange tror, så kan man bruke et kredittkort helt uten kostnader. Alle kredittkort har nemlig en rentefri periode, som strekker seg fra 45 til 50 dager på de fleste kortene. Som regel er denne perioden basert på hver måned, der alt forbruk i januar må betales innen en viss dato i februar før rentene begynner å løpe. Det vil si at om du gjør en transaksjon den 1. januar, så må du ikke betale renter før etter den 15. februar (dersom forfallsdato er den 15 hver måned). Men det betyr også at en transaksjon gjort den 31. januar vil forfalle samme dato, og kun gi deg 15 dager med rentefrihet.

Kredittkort for ditt formål

Det finnes svært mange ulike kredittkort på markedet, og mens enkelte har reiseforsikring inkludert, så har andre ikke det. Betaler du aldri reiser med kredittkort, så er dette naturligvis ikke noe å tenke på. Kanskje er du mest interessert i å spare penger på shopping, og bør følgelig skaffe deg et kredittkort med cashback eller gode rabatter på nettopp dette. Det finnes også dedikerte «bensinkort» som gir deg penger tilbake på bensin og diesel, noe som er gunstig for den som kjører mye. Planlegger du å gjøre store innkjøp med kredittkortet uten å betale tilbake innen den rentefrie perioden, så anbefaler vi et kredittkort med lav rente. De beste kredittkortene med lav rente har en effektiv rente på rundt 15-17 prosent.

Vi anbefaler de beste kredittkortene

Hvilket kredittkort akkurat du skal velge, er vanskelig for oss å si uten at vi kjenner dine behov, det kommer an på om du skal bruke det å handle på nett, spille på casino, fylle drivstoff osv.. Men denne artikkelen bør ha gitt deg noen pekepinner på hva du bør se etter, og på våre nettsider anbefaler vi kun anbefalte kredittkort fra noen av landets største banker. Vi kan altså ikke hjelpe deg med å skaffe deg et kredittkort, det må du ta direkte med bankene, men vi gjør det enklere for deg å sammenligne priser og vilkår. Lykke til med søknaden!

Les også…

Du kan få ulike fordeler når du bruker kredittkortet

De fleste tenker på kredittkort som noe man bør ha liggende til krisesituasjoner hvis man plutselig skulle trenge mer penger enn det man har på konto, men det er faktisk mange andre fordeler med kredittkort. Alle kan få fordeler når du bruker kredittkortet, men de nøyaktige fordelene er forskjellige avhengig av hvilket kredittkort man har….

Gjeldsgraden er urovekkende

Penger

Gjeldsgraden i Norge er kritikkverdig høy, det er det ingen tvil om. Det kan synes at et høyt forbruk over mange år, eller sagt på en annen måte, et oljeeventyr som har tatt nordmenn fra å være traurige bønder til jetsettjagende rikinger, ikke har vært bra for oss. Nå som oljeeventyret er på hell, ser…

Ikke la kredittkort bli kreDRITTkort!

Kredittkort

Kredittkort er små lån som kan gjøre hverdagen litt romsligere dersom man bruker kortet riktig. Med en nokså høy rente og til dels dårlige betingelser, kan likevel kredittkortet bli en fin ting å ha når det er lenge til neste lønning og bankkontoen rimelig tom. Dersom man velger kredittkort som gir deg gode fordeler og…

Slik bruker du kredittkortet

Kredittkort

Kredittkortgjeld er vanligvis en dyr fornøyelse, spesielt om det blir et gjentagende problem med å betale de avtalte fordringene. Men det betyr ikke at man ikke kan leve godt med et kredittkort eller to. Kreditt frigir faktisk mulighetene til å tenke nytt, gjøre forandringer i hverdagen til det bedre og få en bedre kontroll på…

Handel og betalingsløsninger

Hvilke løsninger som passer til hvilke kjøp varierer. I dag finnes det en mengde løsninger til forbrukskjøp, til handel og spill på nett. Finansieringsselskaper og deres samarbeidspartnere og banker yter gjerne lån under de rette forutsetninger. Billån er alltid et aktuelt tema. Kanskje spesielt i disse dager hvor mange ønsker å benytte seg av fordelene…