Frihet med førerkort

De aller fleste 17 åringer går rundt med en drøm om å begynne å ta lappen så fort de fyller 18 år. De er lei av å være avhengig av andre for å komme seg fra A til B, spesielt hvis man bor i distriktene. Alternativ til å bli kjørt og hentet av foreldre og bekjente, er offentlig transport. Men det er ikke alle steder i Norge at det er offentlig transport tilgjengelig døgnet rundt.

Å ha lappen gir en følelse av frihet. Å ha frihet til å bestemme selv når man skal komme og gå er sikkert noe alle ønsker.

Å ta lappen i Norge kan fort koste en del tusenlapper, spesielt hvis man er uheldig og stryker på både teorieksamen og oppkjøringen. Ikke alle 18-åringer står så sterkt økonomisk, og må ofte be foreldre om hjelp til både lappen og ikke minst en bil når de har bestått oppkjøringen. med mindre de har oppsparte midler fra sommerjobber, deltidsjobber og evt. konfirmasjon. Noen må til og med utsette lappen med et par år for å kunne få råd.

Billån – til første bil

Skulle man ha bestått oppkjøringen og man har lappen i hånden men mangler både penger og bil, er det mange alternativer for å skaffe midler til en bil. Det er mange ulike banker og finansinstitusjoner som tilbyr lån til unge som går med en drøm om å eie en bil, enten det er brukt- eller nybil.

De fleste tar kontakt med sin lokalbank for å høre hvilke muligheter det finnes for de som er unge og har behov for et billån. I de fleste tilfeller imøtekommer bankene de unges ønske om billån. Det er flott at lokalbankene gjør dette, Men, det er ikke alltid at det er lokalbankene som tilbyr de beste betingelsene. Mange bilforhandlere tilbyr også finansiering ved kjøp av bil hos dem. De har mange samrbeidspartnere som er mer enn villig til å låne de kronene man behøver

På nettsteder som for eksempel søkbillån.com, er det samlet en rekke aktører som tilbyr billån, ung eller gammel, spiller ingen rolle.

Bank Norwegian er en av aktørene som spesialiserer seg innen billån. Alle vil i teorien kunne få innvilget et billån så lenge bankens krav imøtekommes. Skulle man ikke greier å møte Bank Norwegians krav, så er det fortsatt en drøss andre aktører som kanskje kan hjelpe.