Billige lån til bobil

Bobil har aldri vært mer populært i Norge enn hva det er nå – i år var det registrert nesten 50 000 bobiler på norske veier. Det har vært en solid økning de siste ti årene, og veksten ser ikke ut til å avta med det første. Er du en av de som har blitt bitt av basillen om å ha sitt eget “mobile hjem”? I så fall trenger du trolig et lån for å finansiere kjøpet av en bobil, og vi skal derfor se på muligheter for å skaffe seg billige lån til bobil.

Ulike typer lån til bobil

Hvilken type lån du tar opp for å kjøpe deg bobil, avhenger litt av hvor du kjøper bobilen. Og med det mener vi om du kjøper av forhandler, brukt på FINN.no eller via en annen salgskanal. For hvis førstnevnte er tilfelle, så anbefaler vi som regel at man undersøker om det er mulig å ta opp lån via forhandleren. De har som regel gunstige avtaler med bankene som gjør at du får den laveste renten som markedet kan tilby.

Skal du kjøpe brukt bobil og ta opp lån på egen hånd, så er det store forskjeller på om du stiller med sikkerhet for lånet eller ei. I alle fall når det kommer til renten – så vil den være mye lavere dersom du kan stille med sikkerhet for lånet. Sikkerheten kan være pant i bobilen i seg selv, eller egenkapital slik at lånesummen ikke blir så stor som kjøpesummen av bobilen.

Slik får du det billigste lånet

Ved å stille med sikkerhet for lånet, eller egenkapital, så får du lavest mulig rente. Dette er dog ikke noe alle har muligheten til, og i så fall må man ta opp et forbrukslån for å kjøpe bobil. Dette kan absolutt også være en god løsning, litt avhengig av kjøpesummen. Ettersom renten på disse lånene er ganske mye høyere enn et sikret lån, så anbefaler vi at kjøpesummen da ikke overstiger 200 000 kroner.

Maksimal grense for usikrede lån ligger i skrivende stund på 500 000 kroner, så man får uansett ikke kjøpt den nyeste og dyreste bobilen med et usikret lån. Det er kanskje like greit, ettersom det begynner å bli store summer. Det billigste lånet til bobil får du altså ved å søke i banken, via en forhandler eller ved å stille med sikkerhet og egenkapital for lånet.

Låne til privat kjøp av bobil

Det er heller ikke noe problem å skaffe seg et billig lån til kjøp av bobil selv om du kjøper fra en privatperson. Du kan enten søke i den vanlige banken også da, eller du kan ta opp et usikret lån fra de mange bankene som vi anbefaler her på nettstedet. Sistnevnte vil dessuten gi deg kjapp utbetaling av lånet, noe som kan være en fordel dersom du havner i en budrunde på bobilen du sikler etter og kjøperen krever at du gjør opp for deg kjapt.