Få råd til drømmebilen med riktig budsjett

Drømmen våre koster ofte penger. Men dessverre er litt for mange litt for dårlige til å budsjettere på en måte som gjør sparing både morsomt og inspirerende, og nettopp det er noe som gjør veien til drømmebilen lengere. Med noen enkle grep kan du snu dette på null komma niks! Les videre hvis du vil vite hvordan.

Gjør plass til de koselige tingene

En av de aller største feilene folk flest begår når de skal lage et budsjett er at de lager et budsjett som er alt for stramt og dermed ikke særlig realistisk. Økonomiske ambisjoner og behovene vi har i hverdagen stemmer nemlig sjelden overens, så det å ta begge deler med i beregningen, er noe som vil gjøre at man når målene sine fortere – og samtidig reduserer den dårlige samvittigheten mange opplever som følge av å ikke kunne leve opp til budsjettet sitt. For det er ikke noe som er mer demotiverende enn å føle at man feiler.

Her er noen tips for å lage et realistisk og inspirerende budsjett:

  • Gjør plass til kos, underholdning og andre ting som gjør hverdagen din litt bedre. Hvis du for eksempel elsker å spille poker på https://no.bingo.com/poker, eller ønsker å unne deg et godt brød fra bakeren hver fredag, er det noe du kan legge inn i budsjettet. Det å gjøre plass til disse tingene, i stedet for å overskride budsjettet med disse tingene, gjør det mye enklere å følge det, og kan medføre at man samlet får spart mer penger til drømmebilen underveis.
  • Drømmer du om ny bil? Finn ut hvilke ting du er villig til å ofre for å komme dit litt raskere. Kanskje du velge en av strømmetjenestene dine i stedet for å betale for alle sammen? Kanskje du kan spise ute bare en dag i uka i stedet for to? Eller kanskje du kan planlegge middagene litt bedre og spare mye på matbudsjettet generelt? Gå igjennom alt du bruker penger på, og vei opp hva du kan gi slipp på – hvis dette betyr at drømmen om ny bil er litt nærmere, og flytt disse pengene i budsjettet over på sparing.
  • Det å lære seg å sette opp et budsjett handler i høy grad om å bli kjent med seg selv økonomisk. Dette kan være litt skummelt i og med at vi generelt snakker lite om penger eller økonomi, men det å gi både inntekter, utgifter og forbruk et ærlig blikk, er første skritt på veien. Ofte er det mye penger å spare på ting som vi ikke engang tenker over at vi bruker penger på, så det å gå igjennom utgiftene dine og bli mer bevisst om hvordan du bruker penger er viktig for å få råd til drømmene dine.

Til tross for at det kan virke litt skummelt, er det å ta grep om egen økonomi faktisk noe som føles utrolig bra. Og drømmebilen er innenfor rekkevidde mye fortere hvis du optimerer budsjettet ditt på en realistisk måte som gir deg overskudd og inspirasjon til å overholde det!