Komme seg på veien med finansiering

BankLånegrenseEff. renteNedbetalingSøknadsskjema
Bank Norwegian forbrukslånKr 600 00016,50%5 årSøk

Annonse
Effektiv rente fra 16,50%, kr 100 000 o/2 år blir totalt kr 116 682.
Instabank forbrukslånKr 500 00016,24%5 årSøk

Annonse
Effektiv rente fra 16,24%, kr 65 000 o/5 år blir totalt kr 93 068.
yA Bank forbrukslånKr 500 00016,60%5 årSøk

Annonse
Effektiv rente fra 16,60%, kr 65 000 o/5 år blir totalt kr 93 730.
Komplett Bank forbrukslånKr 500 00016,90%5 årSøk

Annonse
Effektiv rente fra 16,90%, kr 65 000 o/5 år blir totalt kr 94 333.

Med mindre man bor i et område der offentlig transport er rikelig og pålitelig, er det ganske viktig å ha en bil tilgjengelig når man trenger den. Offentlig transport er som regel rikelig i byer, men det er verre stilt med akkurat dette i utkantstrøkene av Norge. Som vi alle vet så er Norge et langt land og med mange små byer og tettsteder der offentlig transport tilbudet er meget dårlig. Biler tar oss til og fra jobbene våre, ærend og sosiale aktiviteter, og med mindre man kan gå overalt for å gjøre disse tingene, er en pålitelig bil det beste alternativet.

Når det er sagt, er en bil en av de dyrere tingene man kan kjøpe, om man ser bort fra hus, båt og motorsykkel, så det å finne finansiering er det første skrittet mot å kjøpe en bil.

Finansiering av bil

Det er mange måter å finansiere et bilkjøp på. Mye avhenger av hvilke type bil og tilstand man er ute etter. Man trenger ikke å være rakettforsker for å forstå at nyere biler koster mye mer enn brukte, men til gjengjeld vil man få en bil som er helt moderne og sikker å bruke, og ikke minst at man kan være sikker på at man slipper å måtte bruke ekstra penger på reparasjoner siden det fortsatt er innen garantiperioden (med mindre man er uheldig og forårsaker skaden selv)

Noen ting man bør tenke over

Før man forelsker seg i en bil, er det lurt å sette budsjettet. Tross alt nytter det ikke å se på en Porsche når man egentlig bare har råd til en Opel.

Hvis man allerede eier en bil, bør man vurdere å skaffe seg en ny bil som vil holde nåværende betalinger omtrent like (forutsatt at det fungerer med de andre utgiftene dine). Hvis dette blir en første bil, er det en god ide å gå over det månedlige budsjettet.

Husk at hvis man finansierer en bil, vil man betale renter og potensielt andre gebyrer, så husk det når budsjettet settes.

Når man skal finansiere en bil, er det noen få begreper man bør bli kjent med. Renten – eller finanskostnaden – er i hovedsak kostnaden ved å låne penger fra hvilken som helst långiver. Dette vil være en ekstra månedlig kostnad på lånet.

Billånets løpetid er en annen viktig ting å bli kjent med – det er antall måneder man kan forvente å betale ned på lånet. Generelt, jo lengre lånet er, desto mer betaler man i renter over tid. Man kan bli bedt om å ha en egenkapital for å kjøpe bile – det er den første engangssummen av kontanter man legger inn for kjøpet. Etter det vil den månedlige betalingen beregnes basert på prisen på bilen minus egenandelene (pluss renter, selvfølgelig).

Leasing eller kjøp

Når det kommer til bilfinansiering har man to generelle alternativer: å få et tradisjonelt lån uten sikkerhet for å betale for bilen (med mindre man har nok oppsparte midler selv), eller få en leasing. Å lease en bil er som å leie, siden man returnerer bilen til forhandleren ved slutten av leieperioden.

Hvis man tenker på en lease, bør man vurdere hvor mye man faktisk skal bruke bilen. Leasingavtaler har en tendens til å kreve en avgift per mil over milene som er inkludert i kontrakten. Forhandleren kan hjelpe med å bedre forstå detaljene bak leasing hvis man er interessert i å gå for dette valget, men en leieavtale kan også kreve en forskuddsbetaling, samt andre relaterte avgifter og muligens et depositum.

Når man vet hvilken bil man vil ha, er det verdt å ringe rundt til forskjellige forhandlere for å se hvilke leasingalternativer for å finne den beste. Som med tradisjonelle lån vil kunder med god kredittverdighet vanligvis ha tilgang til bedre leasingpriser og pakker.

Finn gode finansieringsalternativer

Hvis man bestemmer seg for å finansiere gjennom et tradisjonelt lån i stedet for leasing, sørg for å gjøre research. Som alle lån, vil forskjellige banker og finansieringsselskaper tilby forskjellige vilkår, renter og finansieringsvilkår.

Hvis man har god kreditt, kan forhandleren tilby gode finansieringspriser direkte (men man bør fortsatt gjøre undersøkelser på forhånd bare for å være sikker – man vil vite lavest mulig rente man kan få). Skulle man ha dårlig kreditt eller ikke være kredittverdig, er det ekstra viktig at man benytter god til til å sjekke ut finansieringsalternativer.

Å finne alternativer til finansiering av bil er slett ikke vanskelig med dagens teknologi. Det finnes både e-post, chat og telefon man kan benytte seg av til dette. Ja, det er ikke noe å skjule at det kan ta litt tid, men husk at ved å foreta grundig research på finansieringsalternativer kan man spare seg flere tusen kroner i løpet av ett år på renter og gebyrer.

Les også...

Vurdere du å bytte ut fossilt drivstoff med elektrisitet?

Ja – det er ikke å legge skjul på at Elbiler begynner sakte men sikkert å få et godt fotfeste her til lands. Det gjelder for øvrig ikke bare her hjemme i Norge, men ellers i andre land i Europa også. Det sies at innen 2030 så vil produsenten slutte å produsere biler som går…

Billån – hva er det beste alternativet?

Ute etter bil? Da må du ofte ha finansieringen i orden, men hva er egentlig alternativene dine? Det skal vi se på nærmere i denne artikkelen. I prinsippet har du to muligheter: et forbrukslån eller et desidert billån med pant i bilen. I sistnevnte alternativ må du ofte ha egenkapital, men det er opp til…

Hva kan jeg bruke penger jeg har lånt til?

Lån kommer i mange varianter, og de fleste av dem er det enkelt å anskaffe seg. Alt som kreves er at du oppfyller lånevilkårene og er i en økonomisk posisjon der du klarer å håndtere lånet som tas. Noen lån stiller krav til hva pengene skal brukes til, men det er slett ikke alltid tilfellet….

Hva du kan bruke et forbrukslån til

Forbrukslån er et populært produkt, som millioner av nordmenn har, og det sier litt om hvor utbredt det er å låne penger uten sikkerhet for noe. Nordmenn ligger i verdenstoppen når det kommer til privat gjeld. Vi skal ikke blande oss inn i en diskusjon om hva dette har å si for økonomien generelt, men…

Forbrukslån – Lån uten sikkerhet

De fleste kjenner nok til forbrukslån i dag, men forskjellen fra før i tiden, kan man nå søke om forbrukslån direkte fra stua si. Det er både fordi bankene har blitt digitaliserte og fordi mange nye aktører opererer på nettet. Forbrukslån pleier, som det ligger i ordet, å bli brukt til forbruk. Men det er…

Gjeldsgraden er urovekkende

Penger

Gjeldsgraden i Norge er kritikkverdig høy, det er det ingen tvil om. Det kan synes at et høyt forbruk over mange år, eller sagt på en annen måte, et oljeeventyr som har tatt nordmenn fra å være traurige bønder til jetsettjagende rikinger, ikke har vært bra for oss. Nå som oljeeventyret er på hell, ser…

Refinansiering av småkreditter

Forbrukslån

Refinansiering høres utilbøyelig positivt ut, som en ny fersk finansiering av noe. Men det er ikke bare en positiv trend at vi tar det for gitt at man kan refinansiere gjelden sin. Det tyder på et høyt forbruk blant norske husholdninger. Men i det økonomiske systemet vi er en del av, så er forbruk en…

Hva menes med det beste forbrukslånet?

Forbrukslån

Ofte hører man at hos oss kan du få det beste forbrukslånet. Men er det ikke bare penger da? Det er jo ikke forskjell på dem? Men poenget er at det er mange forskjellige situasjoner som gjør at forbrukslån med enkelte rammer er bedre enn andre. I denne artikkelen skal vi se på hva som…