Lån til bobil

Hytte har i alle år stått sterkt blant nordmenn, men det siste tiåret har det skjedd en eksplosjon innen bobilbransjen. Å ha et rullende hjem på fire hjul er i vinden som aldri før, og da har det naturlig nok også økt med interesse rundt lån til bobil. I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan man får et slikt lån, hva man bør tenke på og hvordan man finner det billigste lånet.

Slik får du lån til bobil

Bobiler finnes i alle størrelser og prisklasser, så man trenger ikke være bekymret for at man ikke skal finne en bobil som passer med ens budsjett. Ofte kan man få en meget fin bobil til under 200 000 kroner, og da er det heller ikke alltid nødvendig med sikkerhet for lånet. Det betyr at du kan søke om lånet på dagen, og få pengene utbetalt på kort tid, uten egenkapital eller pant i bobilen.

For å finne ut hvilket lån til bobil som passer deg best, så bør du først finne deg noen kjøpsobjekter som er aktuelle. Deretter kan du vurdere prisen på disse, om du har muligheten til å stille egenkapital, for å deretter se om du skal søke lån med eller uten sikkerhet. Førstnevnte er helt klart det mest rimelige alternativet, men det er ikke alle som har mulighet til det.

Få lavere rente på lånet

Som vi var inne på i forrige avsnitt, så bør man stille med sikkerhet for lånet for å minimere renten. Sikkerhet er vanligvis i form av pant i bobilen, noe de fleste banker tilbyr for dedikerte bobillån. I tillegg vil renten bli vesentlig lavere dersom du kan stille med egenkapital for lånet, noe som uansett anbefales ettersom biler ofte synker i verdi raskere enn hva man klarer å nedbetale et lån.

Et annet grep man kan gjøre, dersom man uansett skal dele bobilen med noen, er å søke sammen om lånet. Siden to inntekter alltid vil stå sterkere enn én alene, så vil man komme bedre ut av det hvis man fører opp begge personene på søknaden. Verdt å merke seg er at begge personene da blir like ansvarlige for lånet, men til gjengjeld vil man kunne få en langt lavere rente enn hvis man hadde søkt alene.

Hvor bør man låne?

Det mest effektive vil være å ta opp et usikret lån i en av de mange internettbankene som tilbyr dette. Men når man skal søke om lån til bobil så er dette kanskje uansett ikke noen impulshandling, slik at man kan ta seg god tid til å sammenligne ulike tilbud før man bestemmer seg.

Derfor anbefaler vi at man sjekker med den lokale banken der man har sparekonto, med andre banker, og ikke minst med de mange anbefalte bankene her på nettstedet. Du får ikke reelle tilbud før du har søkt, så det kan lønne seg å legge inn en konkret forespørsel hos flere banker for å finne ut hvordan rentenivået faktisk ligger an.