Lån til motorsykkel

De fleste som skal kjøpe seg nytt kjøretøy, det seg være en bil (sjekk billån her), båt eller en motorsykkel, har behov for å låne penger for å finansiere kjøpet. Ikke så rart, ettersom man ofte må ut for x antall hundretusener for slike doninger. Men hvilke typer motorsykkellån finnes det der ute, og er det noen typer lån som er mer gunstige enn andre? Vi har sammenlignet de ulike lånene til motorsykkel, og gir dere våre anbefalinger i denne artikkelen.

Låne til motorsykkel uten sikkerhet

En av de mest gunstige måtene å skaffe seg et lån til motorsykkel på, er ved å ta opp et såkalt usikret lån. Fordelen med disse lånene er at man kjapt får utbetalt lånet, man behøver ikke å stille med sikkerhet (pant i bolig/egenkapital) og man kan låne til akkurat hva man vil. Det betyr at du kan bruke deler av lånet til å betale for kjøpet av motorsykkelen, men også låne en ekstra slant til eventuelle reparasjoner, service, drivstoff eller hva det måtte være.

Renten på usikrede lån er noe høyere enn ved et sikret lån, så dette må man være forberedt på. Men hvis man for eksempel ikke har egenkapital og trenger lån til motorsykkel, så kan det være at dette er den eneste løsningen tilgjengelig.

Lån hos motorsykkelforhandler

Hvis man ser kun på renten, så vil nok det beste lånet være det man får hos en forhandler av motorsykler. For når man kjøper sykkel via en slik en, så har forhandleren gjerne avtaler med ulike banker og finansieringsselskaper. Ofte er disse avtalene såpass gode at man sjeldent vil klare å finne et bedre tilbud på egen hånd, så man bør absolutt vurdere disse tilbudene hvis man kjøper motorsykkel av forhandler.

Vær dog forberedt på at du her ofte er nødt til å ha egenkapital for kjøpet, gjerne på mellom 25 til 35 prosent. I enkelte tilfeller tilbys også fullfinansiering, men da med sikkerhet som et absolutt krav.

Lån i banken

Et tredje alternativ når man trenger lån til motorsykkel, er å høre med den lokale banken. Her er sjansen for å få et godt tilbud ekstra stor hvis man har et godt kundeforhold. Med det mener vi at man har boliglån, billån, forsikringer og lønnskonto i banken fra før av. Da kan man trolig få en ganske så lav rente her, men igjen gjelder ofte krav om sikkerhet og egenkapital. Har man muligheten til å stille dette så vil et lån i banken absolutt være et av de bedre alternativene for finansiering av MC-kjøp.

Et alternativ hvis man har boliglån, kan være å utvide dette for å kjøpe seg motorsykkel. Kan man for eksempel låne 150 000 kroner ekstra på boligen for å kjøpe seg sykkel, så vil man ikke merke den store forskjellen i månedlige kostnader. Vær dog obs på at du når du skal selge boligen så sitter du igjen med mer lån enn hva du hadde, slik at man bør øke avdragene for å matche opp for dette.