Topp 12 beste aksjer for nybegynnere i mai 2021

Aksjeinvestering er egentlig ikke så vanskelig, men kan likevel virke overveldende om du er ny på markedet. Aksjeinvestering bærer med seg risiko, og dette er noe som skremmer mange. Men selv om det er risikabelt betyr det ikke at det er farlig. Hvilke aksjer du velger burde selvsagt samsvare med din strategi, og om du ønsker å investere på lang eller kort sikt. Du kan finne mange aksjetips for nybegynnere som viser en rekke faktorer du burde se etter. Disse faktorene er kan gjøre investeringen sikrere.

 1. Finn stabile aksjer – Er du ny på aksjemarkedet kan det være lurt å starte med selskaper som er anerkjente. Dette er fordi de har opparbeidet seg en merkevare. Store selskaper som for eksempel Coca Cola og Apple kan vise til historisk avkastning og en årlig omsetning.
 2. Finn aksjer med potensiell vekst – Invester i aksjer som har mulighet for vekst. Bransjer, som teknologibransjen, fornybar energi og medisin, kommer ikke til å dø ut med det første. Teknologien utvikler seg stadig, det er blitt et større fokus på fornybar energi og medisiner blir mer og mer viktig. Vaksiner er spesielt blitt svært viktig etter COVID-19 utbruddet.
 3. Vurder om du ønsker å investere i enkeltaksjer eller ETF -er – En ETF er et børsnotert fond som investerer i flere selskaper. Dersom du investere i en ETF vil du dermed få en bredere eksponering, samt en mer diversifisert portefølje. Dette kan igjen gi en lavere risiko for tap enn å investere i enkeltaksjer. Det er også billigere å investere i børsnoterte fond enn å investere i enkeltaksjer. En annen fordel med ETF-er er at du ikke selv trenger å ha en stor oppfølging av porteføljen. Dette gjøres nemlig enten passivt, ved at fondet følger en bestemt indeks, eller aktivt av en forvalter.
 4. Se etter aksjer som har utbytte – Utbytteaksjer betyr at selskapet betaler aksjonærene ut årlig eller kvartalsvis dersom de har overskudd. Dette er ofte en pris per aksje og kan variere alt fra noen få kroner til flere titalls krone per aksje. Utbytteaksjer passer svært godt for investorer som ønsker en passiv inntekt på lang sikt.
 5. Defensive aksjer – Dette er aksjer som har liten påvirkning av den økonomiske situasjonen i en region, og har derfor ofte en stabil kursutvikling. Å ha slike aksjer som en del av porteføljen kan derfor beskytte deg i nedgangstider, og reduserer risikoen som en helhet i din portefølje.
 6. Finn aksjer med lav volatilitet – Volatile aksjer svinger mye. Det vil si at priskursen kan gå mye opp og ned i korte tidsperioder. Med mindre volatile aksjer vil du kunne se en stabil kurs.

12 aksjer som passer for nybegynnere

Nedenfor finner du en liste med tolv aksjer som kan passe til deg som nybegynner. Dette er aksjer med lav volatilitet, og som har hatt en stabil økende kurs. Som tidligere nevnt burde du velge aksjer ut fra egen strategi, mål og risikovillighet.

 • Coca Cola
 • Apple
 • Amazon
 • Google
 • Microsoft
 • Mowi
 • Intel
 • Telenor
 • McDonalds
 • Pepsi
 • Sony
 • Berkshire Hathaway