Bil som investering – hvilke muligheter har du

Billån som investering, er en tanke, som ofte er forbeholdt kritikk og motforestillinger. Men det er god butikk i sjeldne biler eller rene samlerobjekter. Nye biler behøver ikke å være en dårlig investering, og det er mange nye biler som blir investeringsobjekter fra øyeblikket de ruller ut av produksjonen. Noen merker holder seg aktuelle, som Ford, Land Rover, Audi og Maserati. Og det er bare noen modeller som holder seg godt i pris, men dette er ikke biler som er masseprodusert og de produseres i små antall. Forholdsvis små i hvert fall. Noen biler kan du tjene mye på.

En annen måte å investere i biler på, er å kjøpe brukt bil, pusse den opp for så å selge den igjen til en høyere pris.

Hvorfor investere i bil?

Biler er gøy å holde på med, og de som er spesielt interessert i samlerobjekter går ofte mann av huse for å erverve seg sjeldne biler. Årsaken til dette, er at det er så få av disse bilene uansett (som regel) og da er det kanskje lenge mellom hver gang de er ute for salg.

Biler er ikke som aksjer da, hvor du forventer at selskapene du investerer i klarer å gi fra seg en avkastning. Det kan du eventuelt lære mer om på Aksjebloggen, fordi her skal vi holde oss til biler. Nei, samlerbiler er noe du skal starte med som en hobby, og lære deg å bli kjent med over tid. Det er mange fallgruver i dette gamet, og det er smartere å gå gradene enn å kaste inn alle sparepengene og forvente en avkastning.

Kjøpe brukt bil

Det er også en mulighet å investere penger i en bruktbil, og selge den igjen med fortjeneste. Dette krever da litt kjennskap om bil, fordi her kan det være mange faktorer som spiller inn. Men har du teft, kan arbeide med hender, og ser et godt tilbud når det sår foran deg, er det definitivt penger å tjene på denne måten. Det er mange eksempler på større bruktbilforhandlere som har begynt i det små.

Å kjøpe en bil er uansett en investering, selv om du ikke skal kjøpe for å tjene penger på den. Noen raske søk på Finn.no vil avsløre at markedet er ganske så stort for bruktbiler og det er mulig å gjøre noen gode kjøp der. Hvis du vil kjøpe bruktbil (eller ny for den saks skyld) kan det være du her behov for et billån. Her på søkbillån.no kan du enkelt finne frem til et utvalg av billån på markedet.