Lån til MC med lav rente

Enten man har kjørt motorsykkel i alle år og trenger et lån til kjøp av ny sykkel, eller nylig har sett den populære TV-serien “Sons of Anarchy” og blitt inspirert til å skaffe seg en tohjuling med motor, så finnes det mange gode alternativer der ute for å finansiere oppkjøpet. Man kan nemlig velge og vrake i ulike lånetyper når man skal låne til MC, men der forskjellene på rentenivået kan være stort. Vi anbefaler derfor at man gjør grundig research før man bestemmer seg for hvor man søker.

Lånene med den laveste renten

Vi antar at de fleste som låner penger i banken ønsker å betale minst mulig i renter og gebyrer. Vi vil påstå at du som leser dette sier deg enig i den påstanden. Og hvor finner man de billigste lånene til motorsykkel? Jo, som regel er dette gjennom forhandlere av motorsykler. Hvis man kjøper en ny eller brukt sykkel gjennom en forhandler, så vil man gjerne med på kjøpet få en god låneavtale via en av forhandlerens samarbeidende banker.

Men det er ikke alle som er kredittverdige, eller har muligheten til å kjøpe MC hos en forhandler. Da får man heller ikke tilgang til disse gunstige lånene, og må se seg om etter andre alternativer. En annen ting verdt å nevne er at slike MC-lån ofte krever en egenkapital også, gjerne opp mot 35 prosent i enkelte tilfeller. Hvis man da trenger fullfinansiering av en motorsykkel, så er dette altså ikke noe alternativ. Hvilke andre muligheter har man da?

Lån til MC uten sikkerhet med lav rente

Det mest gunstige i de fleste tilfeller vil være dersom man kan låne uten å måtte ha egenkapital, eller ved å stille bolig som sikkerhet for lånet. De fleste MC-lån hos forhandlere krever en av delene, men det finnes også usikrede lån på markedet. Disse kalles gjerne for enten forbrukslån eller for MC-lån, men krever verken sikkerhet eller egenkapital. Ulempen med dette er at renten blir noe høyere enn de gode forhandlertilbudene vi snakket om tidligere her, men allikevel er det ikke noe problem å skaffe seg et lån med en effektiv rente på under 10 prosent.

Og for en typisk motorsykkel – i alle fall brukt – så koster den kanskje mellom 100 til 200 000 kroner. Med en effektiv rente på rundt 9 prosent så vil ikke dette utgjøre alt for mye i renter og gebyrer per år. Tar man et eksempel på en motorsykkel til rundt 100 000 kroner, så vil det kun bli 9000 kroner per år i renter og gebyrer. Eller godt under 1000-lappen i måneden – og det er helt sikkert en sum det er verdt å betale for å oppfylle drømmen om motorsykkel?

Uansett hvilken type lån du søker om til kjøp av MC, så er det viktig å søke hos flere aktører. Det er nemlig store renteforskjeller i markedet og for å være sikker på at du sparer mest mulig penger er det viktig å sammenligne priser før du tar opp lån.