Slik får du best pris på billånet – 4 tips og råd

Ser du etter et billån, men er usikker på hvordan du kan finne den beste prisen på lånet? I dag finnes det mange aktører på markedet som tilbyr en form for lån som du kan bruke på å investere i en bil, og det er ikke alltid enkelt å vite om du har fått et godt tilbud eller ikke. Derfor skal vi i denne artikkelen dele fire tips og råd til hvordan du kan finne den beste prisen på et lån og til hvordan du kan spare penger.

1. Bak billånet inn i boliglånet

Sitter du på et boliglån, kan en god idé være å bake billånet inn i dette lånet. På denne måten får du alt samlet på en faktura, og du slipper høye renter. Men dersom boliglånet ditt ikke er et fleksilån vil dette kun være lønnsomt hvis du øker nedbetalingstiden. Gjør du ikke dette, vil du tape rentegevinsten ved å bruke 20 år på å betale ned en bil som du kanskje bytter ut etter noen få år.

2. Dersom du ikke eier en bolig eller har mulighet til å øke boliglånet

Har du ikke mulighet til å bake et billån inn i boliglånet? Da bør du se etter et rimelig billån med gode vilkår. Husk på at det er ikke alltid at banken din kan gi deg det beste tilbudet, og du bør derfor undersøke i flere banker før du signerer en lånesøknad. Husk på at mange krever også at du har egenkapital for å kunne gi deg det beste tilbudet på et billån, så her gjelder det å undersøke dette også.

3. Når du ikke har egenkapital

Har du ikke egenkapital til bil, kan du se etter andre typer lån med en rimelig rente. Her kan et lurt tips være å sjekke hos flere banker. Bruker du en låneformidler, vil de kunne sende en lånesøknad til flere banker, og presentere det beste lånetilbudet for deg. På denne måten behøver du kun å skrive en søknad, men få sammenlignet lån fra flere banker.

4. Spar på egenhånd

Ønsker du å investere i en bil med egenkapital for å få et større lån til en bil som koster mer? Da bør du sette opp en plan på sparing. Har du for eksempel en del gamle lån og kredittkort som du fremdeles betaler på, kan en god idé være å søke et refinansieringslån. På denne måten vil du kunne få samlet all gjeld under ett lån, og kunne spare tusenlapper. Dette er fordi kredittkort og andre smålån kommer med en høyere rente og gebyrer. I tillegg vil du få hele gjelden din samlet på en faktura, noe som betyr en bedre oversikt over økonomien. Deretter vil du enklere kunne sette opp et budsjett der du inkluderer hvor mye du vil spare i måneden.

Og tilslutt: Husk også på å sjekke med flere bilforhandlere når du skal kjøpe bil slik at du ikke går glipp av noen gode tilbud. Lykke til!