Søk billån på nett

Det er flere måter for hvordan du kan skaffe deg finansiering av den nye bilen din. Det er en av fordelene med billån. Utvalget av lånetilbud er stort, noe som er med til å presse rentenivået ned på grunn av den store konkurransen. Du kan enten søke om finansiering i din egen bank, hos bilforhandleren eller søk billån på nettet. Vi vil anbefale at du undersøker alle muligheter før du signerer på kjøpekontrakten, det kan være en del penger å spare ved finne en lav rente.

Långivere

Som nevnt er det mange mulige långivere. Det enkleste er kanskje hos forhandleren og de har gjerne gode avtaler med bilmerkenes egne finansieringsselskaper. Ulempen er at du kun kan få finansiert 65 % av kjøpesummen. Resten må du bidra med selv, enten i form av den gamle bilen din som innbyttebil eller ved å betale de siste 35 % kontant. Dette er ikke noe bilforhandlerne bestemmer, men er i henhold til en lov som ble innført for mange år siden.

Du kan også søke om finansiering i din egen bank. Flere banker har også fordelsprogrammer som gir tilgang til lavere rente på billån. Dette gjelder f.eks. DNB Saga og Nordea Premium. Du bør også søke om billån på nett. Her finner du det største utvalget og du kan innhente tilbud enten direkte fra bilmerkenes egne finansieringsselskaper, fra ulike banker eller låneformidlere. På den måten får du flere tilbud og kan sammenligne disse i ro og mak. Har du fått et tilbud fra din egen bank med en rente på 6 %, så kan du jo sjekke hva du kan få av tilbud ved å søke hos et par andre selskaper på nett. Får du et tilbud på 5 %, så sparer du deg for litt utgifter.

Rentesatser

Vi har sett på ulike rentesatser, slik at du får en liten idé om hvor mye du må betale i rente på et billån. Det er viktig å få med seg at det er den effektive renten som er interessant på lånet, da denne inkluderer alle gebyrer du må betale, i tillegg til renten. Rentesatsene er satt opp ut fra at du låner kr 300 000 og betaler lånet tilbake over tre år, med en egenkapitalandel på 20 %. For de «grønne» lån gjelder det at bilen enten må være en elbil eller maksimalt ha et utslipp på 120 g CO2/km.

  • Skandiabanken grønt billån – 4,55%
  • NAF Miljø billån – 4,94% (forutsetter medlemskap i NAF)

Vanlige billån:

  • DNB – 5,30%
  • Santander – 5,56%