Søke om lån til bil på nett

Når du skal finne en ny bil, uansett om det er den første bilen eller den gamle som må byttes ut, så må du formentlig ta stilling til spørsmål om finansiering. Det er sjeldent vi har penger til å betale for en ny eller brukt bil kontant og da må vi ha hjelp fra banken eller finansierings-selskapet. Noen bruker banken sin, andre søker på nettet og så er det dem som bruker den løsningen som bilforhandleren tilbyr. Hva som er best er nesten umulig å si, men det lønner seg å sjekke litt ulike tilbud først, før du signerer på kjøpekontrakten.

Prisen på lån

Hvor mye du må betale for et billån kommer an på flere ting. Det som er sikkert er at et billån er blant de rimeligste lånene du får tilbudt på markedet, når vi ser bort fra boliglån. Derfor er det ikke uvanlig med billån på ned mot 3 % eller i alle fall lavere enn 5 % effektiv rente. Dette skyldes blant annet at banken får pant i bilen og dermed føler seg mer sikker på at de får pengene sine tilbake. Usikkerhet hos banker og finansieringsselskaper belønnes ofte med en høy rente.

En annen ting er at du ofte blir bedt om en egenkapitalandel og derfor trenger ikke banken å finansiere hele kjøpesummen. Du kan selvsagt også låne hele beløpet om du ikke har mulighet for å stille med noen egenkapital, men da blir renten litt høyere. Mange banker har en lånekalkulator, hvor du kan regne ut hvor mye du må betale hver måned ut fra om du låner hele beløpet eller betaler egenkapital. Egenkapitalandelen går ofte fra 0 % og inntil 35 % og jo mer du betaler selv, desto lavere blir renten.

Søknadsprosessen

I dag kan du søke om billån via nettet. Du kan enten søke finansiering av en bestemt bil du har funnet eller du kan søke om et finansieringsbevis på et bestemt beløp. Har du funnet bilen du kunne tenke deg, fyller du ut informasjon om bilen på nettsiden til banken, hvor mye du trenger å låne samt informasjon om økonomien din. Søknaden din vil så gå gjennom en kredittvurdering og i løpet av kort tid får du svar på om lånet blir godkjent. Det kan hende at banken ønsker at du betaler litt mer selv for å godkjenne søknaden din og da må du så vurdere om dette er mulig. Du kan også søke hos flere ulike banker, da kravene hos de ulike bankene sjeldent er de samme. Har du ikke funnet en bil enda, kan du fortsatt søke om lån og du vil så få tilsendt et finansieringsbevis du kan bruke når du har funnet drømmebilen.