Billån med 100% finansiering

Skal du ut og kjøpe deg ny bil, en brukt eller en helt ny, så er det heldigvis et stort utvalg av banken og finansieringsselskaper som tilbyr lån. Du har derfor flere valg når du skal finne det rimeligste lånet. Du kan også velge en 100 % finansieringsløsning via din egen bank eller en av de mange finansieringsselskaper som tilbyr billån. Mange av disse er for øvrig eid av bankene.

Hva skal jeg velge

Det er litt forskjell på prisen på de ulike løsninger og vilkårene. Skal du kjøpe din første bil og er uten penger til egenkapital? Det er ikke noe problem, men du må velge en annen løsning enn finansiering hos bilforhandleren. Disse kan kun tilby deg finansiering opp til 65 % av kjøpesummen, noe som er lovfestet. I stedet kan du sjekke med din egen bank eller en av finansieringsselskaper som finnes på markedet.

Hvor mye du må betale i rente på et billån kommer an på flere ting. En ting er selve bilen. Mange bilmerker har egne finansieringsselskaper og det er stor forskjell på hvilken rente de ulike selskapene tilbyr sine kunder. Du kan derfor oppleve at du hos Opel må betale en rente på 6 % ved full finansiering, mens du hos Ford må betale 8 %. Hvor mye du får låne kommer an på din private økonomi og bilen. Det er vanskeligere å få lån til en brukt bil enn til en ny bil, spesielt om du ikke har egenkapital. Da bør du satse på en ny bil, noe som formentlig også vil være rimeligere for deg i lengden med tanke på vedlikehold og at bilen holder verdien bedre.

Vi har funnet frem til noen av dagens beste tilbud på billån og alle har som forutsetning at du ønsker 100 % finansiering.

Noen lån med lave renter

Felles for rentesatsene er at lånet er på kr 300 000 og betales tilbake over fem år. Ønsker du å kjøpe en miljøvennlig bil, så kan du få spesielle grønne lån eller klimalån. Her stilles det spesifikke krav til bilens utslipp og biltype. For vanlige biler gjelder det at utslippet må være mindre enn 120 g CO2/km og ellers kan du få grønne lån til elbiler og biler som kjører på naturgass.

  • NAF Miljø billån uten egenkapital – 5,71% (forutsetter medlemskap i NAF)
  • DNB Grønt billån uten egenkapital – 5,89%

Vanlige billån:

  • DNB uten egenkapital – 6,14%
  • AS Financiering – 6,37%

Det finnes alternativer hvor du kan få en effektiv rente helt ned til 4,89 %, men her må du ha spesifikke utdannelser, som f.eks. akademiker.