Slik sammenligner du priser på billån

Det å låne penger koster penger. Så enkelt er det, for med mindre man kan låne fra venner og familie, så må man regne med at de som låner deg penger vil kreve litt ekstra tilbake. Men hvorfor betale mer enn hva som er nødvendig? Siden du har funnet frem til denne artikkelen, så er du sikkert enig i den påstanden. Derfor skal vi her vise deg hvordan du enkelt kan sammenligne priser på billån for å finne de virkelige billige lånene på markedet.

Sammenligne via oversikter på nettsider

Ønsker du å få en lettfattelig oversikt over hvor mye et typisk billån koster hos de forskjellige aktørene på markedet, så kan du bruke nettsider som denne for å sammenligne priser. Det som er viktig å tenke på her er at rentene som oppgis ofte kun er eksempelrenter, og at den renten du faktisk får når du søker ikke nødvendigvis samsvarer med de eksemplene som er oppgitt.

Renten du får kan bli både lavere og høyere på ditt billån enn hva det vil være for naboen din. Dette fordi bankene bestemmer renten basert på søkerens økonomi. Derfor vil det alltid være variasjoner i renten fra person til person, samtidig som størrelsen på lånet, nedbetalingstid og øvrige faktorer også kan være medvirkende.

Søke billån i ulike banker

For å finne ut nøyaktig hvor du finner det billigste billånet, så er du nødt til å faktisk legge inn en søknad i de ulike bankene. Det er først da du får vite hva den reelle renten vil være for akkurat deg. Dette kan være tidkrevende ettersom man da må søke i flere banker, så alternativet vi skal se på i neste avsnitt kan være mest aktuelt for den som har det travelt.

Husk at selv om du søker billån i flere banker, så behøver du ikke takke ja til noen av tilbudene. Dette gjør du kun for å sammenligne, og mange vil nok bli overrasket når de ser hvor stor forskjell det ofte er på renten mellom ulike banker. Her kan det være ganske mange tusenlapper å spare hvert eneste år på å velge riktig bank.

Bruke en låneformidler

Et av de beste alternativene, i alle fall når det kommer til det å spare tid, er å benytte seg av en låneformidler for å finne det billigste billånet. Da trenger du nemlig bare å fylle ut søknaden én gang, samtidig som du får et flertall lånetilbud i retur. Dette koster heller ikke noe, og det er ingen forpliktelser til å takke ja til et lån selv om du benytter deg av en slik tjeneste.

Det finnes mange låneformidlere for billån på det norske markedet, og Lendo er trolig en av de mest populære. Som regel så samarbeider låneformidlerne med de største bankene i markedet, så du kan være trygg på at du ikke går glipp av noen gode tilbud når du søker. Og igjen; er du ikke fornøyd med noen av tilbudene, så trenger du heller ikke takke ja!