Ta opp billån gjennom forhandler

Har du kjøpt ny eller brukt bil gjennom forhandler før, så har du helt sikkert fått tilbud om å finansiere bilkjøpet gjennom en av forhandlerens samarbeidspartnere. De fleste tenker nok da umiddelbart at “nei, det skal jeg i alle fall ikke gjøre” fordi de tror at tilbudet umulig kan være like bra som det de har ordnet selv i sin egen bank. Slik er det ikke alltid, og kampanjer samt gode forhandleravtaler gjør at det kan være lurt å ta opp billån gjennom forhandler.

Les også: Hvordan finansiere bilkjøpet smartest

Spesielt ved kampanjer

Enten det gjelder bruktbil eller ny bil, så vil mange forhandlere ha gode avtaler med bankene som gjør at du kan få særdeles lav rente som du ikke hadde fått dersom du kontaktet banken direkte om billån. Som regle gjelder denne bare for en periode, for eksempel med en ekstra lav rente de første tre årene, før den deretter øker til normalrente.

Uansett vil dette kunne spare deg for ganske mange tusenlapper, og du kan betale større avdrag de første årene for å være sikker på at bilen ikke synker fortere i verdi enn hva du klarer å betale ned på lånet. Sammenlign uansett kampanjerenten med de øvrige lånetilbudene i markedet, for å være sikker på at tilbudet du takker ja til faktisk er et bra tilbud.

Ordne billån selv

Det er ikke alltid at forhandler kan tilby deg billån, eller at tilbudet faktisk er så bra. Dette må man naturligvis vurdere gang for gang, og man bør alltid ha sjekket ut egne muligheter før man tar turen til forhandleren for å prøvekjøre bilen. Da vet man litt hva man har å sammenligne med.

Den enkleste måten å finne ut hvor mye et billån kommer til å koste deg, er å bruke internettet. Her kan du sammenligne lån fra mange forskjellige banker over hele landet, og du kan enkelt se hvem som har den laveste renten. Skal man kjøpe bil på dagen, så er det viktig at man skaffer seg et finansieringsbevis før man oppsøker forhandleren. Ellers vil man neppe kunne kjøre derfra med bilen, ettersom de fleste vil ha pengene sine før de selger noe.

Les også: Slik sammenligner du billån

Har du medlemskap eller spesialavtaler?

En annen ting som kan være verdt å sjekke ut, er muligheten for å skaffe seg et billig billån gjennom avtaler man har med bedrifter, medlemskap i foreninger og så videre. Kanskje er du LO-medlem og har tilgang til gunstige lånetilbud gjennom der, eller gjennom en fagforening. Eller noe helt annet – mange har i alle fall ulike medlemskap som gir dem unike tilbud, men som man alltid glemmer å bruke når det kommer til stykket.

Mange arbeidsplasser og yrker gir deg også tilgang til spesielle lånetilbud både innen bil, bolig og annet. Dette er absolutt tilbud man bør se etter, ettersom disse nesten alltid vil være rimeligere enn det man får på “det åpne markedet”. Kanskje vil de også være bedre enn kampanjetilbudene som tilbys av forhandleren, så dette er absolutt noe man bør sjekke ut.