Hva du kan bruke et forbrukslån til

Forbrukslån er et populært produkt, som millioner av nordmenn har, og det sier litt om hvor utbredt det er å låne penger uten sikkerhet for noe. Nordmenn ligger i verdenstoppen når det kommer til privat gjeld. Vi skal ikke blande oss inn i en diskusjon om hva dette har å si for økonomien generelt, men det er ingen tvil om at er en markør på at du ikke vil være ensom, om du velger ta opp et usikret lån, men heller se på hva du kan benytte de lånte pengene til hvis du velger å følge strømmen og bli en av de mange millioner.

Reise på drømmeferie

Et populært bruksområde er reiser. De aller fleste har nok på et tidspunkt i livet en destinasjon de bare skal reise til, men selv de beste forbrukslån kan ikke gjøre så mye annet enn å finansiere drømmen, fordi hva vi tenker på som en drømmereise er individuelt. Med et forbrukslån slipper du å spinke og spare i årevis, men kan slå på stortromma, når anledningen byr seg, og det er vel de fleste forunt.

Kjøpe bil

Du er heller ikke alene om du vil låne penger til en bil. Mange banker gir faktisk en gunstig rente på billån uten sikkerhet, noe som gjør at flere og flere velger forbrukslån som finansieringsform

Fordelen med usikret lån, er at du kan låne pengene først, så har du finansieringen klar når du eventuelt undersøker markedet. Her tenker vi spesielt på bruktmarkedet for bil, hvor det ofte er snakk om tid før den ble solgt til noen andre. Så får du en god pris på bruktbil, vil et forbrukslån gjøre du kan ha pengene klar med det samme.

Oppusning og bolig

Oppusning av bolig, interiør mv. er heller ikke et ukjent formål med å låne, Et forbrukslån koster mer enn å utvide eventuell rammekreditt og boliglån, men på den andre siden er det forholdsvis raskere utbetaling på denne typen lån. Her kan det lønne seg å undersøke mulighetene dine, fordi hvis du har en bolig i forveien, er det lettere å få en lavere rente på et oppsuningslån.

Du kan låne til å kjøpe møbler, pusse opp på egen hånd (eller håndverker), nye gjenstander, male soverommet eller hva det skulle være. Her er det kun din egen fantasi som setter grenser, noe som også er veldig selvforklarende med hva du kan forvente av et forbrukslån til oppusning.

Rent forbruk

Det er ingenting som står i veien for at benytter pengene til rent forbruk heller – derav navnet -men det kan lønne seg å tenke seg om to ganger, før du låner penger til noe som rent faktisk ikke gir deg noen verdi. På den andre siden,e r det ingen banker som vil stille spørsmålstegn til dette, om du i første omgang har fått innvilget et forbrukslån.

Et forbrukslån gir seg, som du kan se ovenfor, en unik fleksibilitet, som du ikke kan finne med så mange andre låneprodukter på markedet. Lån med omhu og tenk på konsekvensene, og ta fornuftige valg så du ikke kommer i gjeldsproblemer. ellers, er det bare å nyte mulighetene dine!