Øk sjansen for å få billån

Noen ganger får vi avslag på lån. Sånn er det bare. Årsaken til dette kan være sammensatt, men i bunn og grunn, er det fordi du ikke har råd til lånet – i henhold til bankens vurdering. Dette betyr ikke at slaget er tapt. De fleste trenger bare å rydde opp i økonomien, for å øke sjansen for et godkjent billån.

Søke billån med eller uten sikkerhet?

Et lån med eller uten sikkerhet har mye å si. utformingen av lånet vil påvirke renten du får, risikoen og i siste ende hvor mye du vil betale for lånet. Hvis du har muligheten til å ha en egenandel, vil vi anbefale deg dette, fordi du får en mye lavere rente, og nedbetalingstiden kan bli kortere (avhengig av hvor mye du låner).

Har du ikke denne muligheten, kan du forvente en noe høyere rente, og kravene til din økonomi i det hele tatt, er naturlig nok også annerledes. Årsaken til dette, er at uten egenkapital må du låne mer penger – med samme bil som utgangspunkt.

Sterkere økonomiske muskler

Få sterkere, økonomiske muskler med et balansert og gjennomtenkt budsjett. Har du kontroll over økonomien, er det noe banken vi se ganske raskt. Det vil ikke bare hjelpe deg når du søker billån, men vil være til hjelp i hverdagen ellers

Her kan du kutte ned på forbruket, eksempelvis, og gå over til mer et mer bærekraftig forbruk. Et bærekraftig forbruk, er faktisk veldig undervurdert, og kan gi deg en mye mer romslig økonomi enn du tror. Her kan vi gi noen stikkord: Alt i ett tøybleier, Sykle, Unngå matsvinn osv. Som du sikkert forstår, er dette ikke bare bra for miljøet, men også for pengepungen din.

Senke forbruket for en romsligere økonomi

Og det viktige poenget her, er å få en romsligere økonomi. Det er ikke så mye som skal til, for å få kontroll over økonomien, og dette er rutiner du kan ta med deg resten av livet. Har du en romsligere økonomi, er det gode muligheter til at du kan få godkjent din neste søknad på billån.

Det er selvfølgelig andre punkter du kan gjøre noe med. Her kan vi nevne det mest opplaget, som er å kjøpe en billigere bil. Du kan også spare opp penger til egenkapital, om du ikke har det. Noen har også muligheten til å øke inntjeningen ved å jobbe mer. Refinansiering er også en mulighet, om du har gjeld fra før.

Vi vil uansett ønske deg lykke til med lånesøknaden, og håper du gjør et kjøp du er fornøyd med og får en bil du kan være stolt av!