Gjeldsgraden er urovekkende

KortKredittgrenseEff. renteRentefritakSøknadsskjema
Komplett Bank MasterCard kredittkortKr 100 00024,20%50 dagerSøk

Annonse
Effektiv rente fra 24,20%, kr 15 000 o/12 mnd blir totalt kr 16 837.
Norwegian-kortet kredittkortKr 100 00023,10%45 dagerSøk

Annonse
Effektiv rente fra 23,10%, kr 15 000 o/12 mnd blir totalt kr 16 764.
Ikano Visa kredittkortKr 100 00019,72%50 dagerSøk

Annonse
Effektiv rente fra 19,72%, kr 15 000 o/12 mnd blir totalt kr 16 540.
Gebyrfri Visa kredittkortKr 100 00023,40%50 dagerSøk

Annonse
Effektiv rente fra 23,40%, kr 15 000 o/12 mnd blir totalt kr 16 780.

Gjeldsgraden i Norge er kritikkverdig høy, det er det ingen tvil om. Det kan synes at et høyt forbruk over mange år, eller sagt på en annen måte, et oljeeventyr som har tatt nordmenn fra å være traurige bønder til jetsettjagende rikinger, ikke har vært bra for oss. Nå som oljeeventyret er på hell, ser man stadig større problemer dukke opp. Og denne tendensen kan sette hele samfunnet i store utfordringer. For det er ikke bare morsomt å være belånt opp etter halsen, dersom rentenivået plutselig skulle finne på å doble seg, eller for ikke å snakke om tredoble seg.

Det er likevel fortsatt stor aktivitet i det norske markedet, og det er lite som tyder på at renta skal gå nevneverdig opp med det første. Så skal du vurdere kredittkort eller andre typer usikrede lån, bør du kanskje vite om hvordan det ligger an.

Betale husholdningsvarer på kreditt?

Stadig flere husholdninger ser seg nødt til å betale helt vanlige varer med kredittkortene og forbrukslånene sine. Det betyr at inntektene ikke strekker til eller at forbruket ikke står i stil med dem. Det vil derfor lønne seg å spare og ikke bruke penger som man ikke har fremfor å låne penger. På denne måten kan man kontrollere forbruk og inntekt på en fornuftig måte. Men er det inntekt eller forbruk som har mest å si? En kombinasjon av de to er nok ganske sannsynlig, da vi allerede i 2016 så en finanskrise nesten lik den i 2008. Stor nedgang i oljebransjen og stadig flere på trygd og dagpenger førte til at flere tydde til raske løsninger.

Det er flere som betaler dagligvarer, parkering og medisiner på kredittkort, da det ennå er dager eller uker til neste lønn. Bør du ta opp lån som kredittkort, når situasjonen er kritisk. En hver finansiell rådgiver ville nok bastant svart nei til det. For har man ikke tilstrekkelig inntekt til å dekke utgiftene, kan luksusfellen eller kreditorene være nærmere døra di enn du aner.

Men det finnes likelig situasjoner der du trygt kan ta opp kreditt. Og det handler selvfølgelig om å investere i ting som gir en avkastning. Denne avkastningen bør være større en rentene på lånet, og derfor er det lurt å forhandle så lav rente som mulig på kredittkortet. Et kredittkort gjennom bank eller forsikring vil som oftest ha lavest rente, men ligger likevel skyhøyt over huslånsrenter og lignende. Investeringer i lønnsom virksomhet, verdiøkning på eiendom eller kjøp av kunst eller gjenstander som vil øke i verdi, kan være situasjoner der kredittkort kan brukes. Ellers er det veldig kjekt å ha kredittkortet med på arbeidsopphold eller utenlandsreise med kjæresten, da kredittkortet kan være en buffer i tilfelle bankkortet blir stjålet eller restauranten ikke tar aksepterer det norske bankkortet.

Les også...

Du kan få ulike fordeler når du bruker kredittkortet

De fleste tenker på kredittkort som noe man bør ha liggende til krisesituasjoner hvis man plutselig skulle trenge mer penger enn det man har på konto, men det er faktisk mange andre fordeler med kredittkort. Alle kan få fordeler når du bruker kredittkortet, men de nøyaktige fordelene er forskjellige avhengig av hvilket kredittkort man har….

Ikke la kredittkort bli kreDRITTkort!

Kredittkort

Kredittkort er små lån som kan gjøre hverdagen litt romsligere dersom man bruker kortet riktig. Med en nokså høy rente og til dels dårlige betingelser, kan likevel kredittkortet bli en fin ting å ha når det er lenge til neste lønning og bankkontoen rimelig tom. Dersom man velger kredittkort som gir deg gode fordeler og…

Slik bruker du kredittkortet

Kredittkort

Kredittkortgjeld er vanligvis en dyr fornøyelse, spesielt om det blir et gjentagende problem med å betale de avtalte fordringene. Men det betyr ikke at man ikke kan leve godt med et kredittkort eller to. Kreditt frigir faktisk mulighetene til å tenke nytt, gjøre forandringer i hverdagen til det bedre og få en bedre kontroll på…

Handel og betalingsløsninger

Hvilke løsninger som passer til hvilke kjøp varierer. I dag finnes det en mengde løsninger til forbrukskjøp, til handel og spill på nett. Finansieringsselskaper og deres samarbeidspartnere og banker yter gjerne lån under de rette forutsetninger. Billån er alltid et aktuelt tema. Kanskje spesielt i disse dager hvor mange ønsker å benytte seg av fordelene…