Billigste billån i Norge

Når du skal kjøpe ny bil så, må du ofte finansiere hele eller deler av kjøpesummen. Det er tross alt de færreste som kan betale for en ny eller brukt bil kontant og derfor er det nødvendig med et lån. Men et lån bør ikke være dyrere enn nødvendig og vi har derfor funnet frem til de lån som er de billigste på markedet akkurat nå.

Forskjellige vilkår

Det er selvsagt flere ting som avgjør kostnadene på et lån, men renten er det som koster mest og derfor er det viktig å finne billån med en lav rente. Det er dessverre ikke så enkelt at vi bare kan velge lånet med den laveste renten, selv om det hadde vært kjekt. Din private økonomi og egenkapitalens størrelse har også noe å si. Det er noen banker som er rimeligere enn andre og har du en solid økonomi med en normal inntekt, så er det ikke umulig å finne et billig billån.

Det finnes flere rimelige tilbud om billån hvor det stilles betingelser til f.eks. medlemskap. Dette gjelder blant annet NAF og Akademikerlånet. Dersom vi ser på de banker hvor alle kan søke om billån, så er det Skandiabanken som kommer best ut. En av grunnene til at Skandiabanken hører til blant de absolutt billigste långivere, er at lånet er uten gebyrer. Her kan du få billån med og uten egenkapital. Velger du med en egenkapital på 35 % så vil renten ligge på 5,45 % effektiv rente, mens den er på 7,2 % om du ikke har egenkapital. Dette er det rimeligste tilbudet av de vanlige billånene.

Du kan få en lavere effektiv rente hos AS Financiering, som eies av Sparebanken Øst. Her er betingelsen at du selv har en egenkapital på 35 % eller mer, ellers blir lånet ikke godkjent. Har du egenkapitalen på plass så kan du få en effektiv rente på 4,33 % da disse lånene også er gebyrfrie.

Grønne lån

Flere banker tilbyr lån til en lavere rente om bilen er miljøvennlig. Dette betyr at om bilen oppfyller en rekke kriterier, så kan den defineres som miljøvennlig. Kravene er:

  • Bilens utslipp er på mindre enn 120 g CO2/km.
  • EL-biler
  • Etanolbil E85
  • Natur- og biogassbiler

Det rimeligste grønne lånet er på 4,99 % effektiv rente hos NAF. Her er det en forutsetning at du er medlem i NAF eller blir det. Av de lånene hvor det ikke stilles noen krav er det igjen Skandiabanken som er de billigste, med en effektiv rente på 5 %.