Billån med lave renter

Fra tid til annen er det nødvendig med en ny bil. De holder dessverre ikke evig og så snart de begynner å bli litt eldre lønner det seg i mange tilfeller å bytte den til en nyere modell. Uansett om du skal kjøpe din første bil, ny eller brukt, eller om du skal bytte den gamle ut med en nyere, så trenger vi ofte finansiering. Dette skjer gjerne med et billån og heldigvis er utvalget av långivere ganske stort. Dette betyr også at rentenivået blir presset nedover på grunn av konkurransen, noe som kommer oss til gode.

Hva koster lånet

Presis hvor mye det vil koste deg å ta opp et billån er vanskelig å si. Det som er helt sikkert er at renten er den største kostnaden. Heldigvis er renten noe lavere enn på andre låntyper og dette skyldes først og fremst at bankene har sikkerhet i bilen. Denne tryggheten belønnes med en lavere rente i motsetning til f.eks. forbrukslån, hvor bankene ikke har sikkerhet og da blir renten også høyere.

Jo mer du har behov for å låne, desto mer må du også betale i renteutgifter. Selv om renten på billån ligger på mellom 4–7 % effektiv rente, blir det fortsatt en del penger om du skal låne kr 200 000. Du bør derfor finne ut hvor mye du har i egenkapital. Denne er avgjørende for hvor mye du ender opp med å betale i rente. Har du 35% av kjøpesummen selv, som er den maksimale egenkapitalandelen bankene regner med, så vil du slippe med en rente som er rundt 1,2 % lavere enn hvis du ikke har noen egenkapital i det hele tatt. På den måten kan du enkelt sette opp et lite regnestykke for å finne ut om det lønner seg for deg med egenkapital og i tilfelle hvor mye.

Noen lån med lave renter

Vi har funnet frem til et par billån med lave renter. Felles for rentesatsene er at lånet er på kr 300 000 og betales tilbake over fem år. Blant de rimeligste lånene finner vi de grønne lån. Her stilles det blant annet krav til bilens utslipp.

  • DNB Grønt billån med 35% egenkapital – 3,96%
  • DNB Grønt billån uten egenkapital – 5,89%

Vanlige billån:

  • DNB med 35% egenkapital – 4,32%
  • DNB uten egenkapital – 6,14%

Disse er de lån med lavest rente per i dag og som ikke har krav til medlemskap eller annet for deg som kunde.