Slik finner du billige billån

Det finnes mange aktører som tilbyr billån og det kan derfor føles litt uoverskuelig å finne frem til de beste og billigste lånene. Før du kommer så langt, bør du finne ut hvilken bil du skal kjøpe eller i det minste hvilken prisklasse bilen finnes i. Siden utvalget av banker er såpass stort, så er det også forskjell på hvilken rente du vil bli tilbudt når du søker om lån. Noen banker er rimelige når det gjelder miljøvennlige biler med lavt utslipp og andre banker er best på lån med høy egenkapital.

Internettet og billån

Det meste av informasjonen du trenger finner du på nettet. Ved et enkelt søk på billige billån vil du få opp mange forslag til banker som tilbyr lån med lav rente. Før du velger lånet med den laveste renten, så bør du sjekke et par andre muligheter i tillegg. Spesielt innen billån finnes det mange muligheter for rabatt eller billigere lån om du f.eks. er medlem av ulike organisasjoner eller ønsker å kjøpe en bil som er miljøvennlig. Hos Skandiabanken kan du få et grønt billån med en effektiv rente helt ned til 5 %, noe som er blant de rimeligste på markedet sammen med NAF Klimalån. På disse lånene er reglene at bilen maksimalt kan koste kr 300 000 og du må selv ha en egenkapital på 35 %.

Du kan også finne billige lån om du har en spesiell utdanning. Har du en utdannelse som akademiker, kan du få tilbud om billige lån gjennom Danske Bank. Her har de en billånsavtale og tilbyr lån med en effektiv rente helt ned til 4,21 %. Forutsetningen for en slik rente er at bilen ikke kan koste mer en kr 300 000 og igjen må du stille med en egenkapital på 35 %. Derfor kan det lønne seg å se på om du har medlemskap du kan dra nytte av eller kanskje du har et bra kundeforhold til banken din og på den måten får tilgang til lavere rente.

Andre muligheter

En siste mulighet er å bruke en låneformidler. Det finnes flere som tilbyr å finne det billigste lån for deg. Du fyller ut et søknadsskjema på nettsiden deres og du kan enten søke om lån til en bestemt bil eller om et finansieringsbevis. Låneformidleren sender søknaden din til flere banker på samme tid og de banker som mener de kan tilby deg et billån vil sende deg et tilbud. Du kan så velge det billigste lånet ved å sammenligne de forskjellige tilbudene.