Kjøpe bil? Hvilke muligheter du har til å låne 

Hvis du skal kjøpe bil er det alltid viktig å ha finansieringen i orden. Dette kan du løse på to måter – enten å låne pengene eller betale hele kjøpet med en gang. Bonusen ved å ikke låne, er selvfølgelig at du spiller å betale renter på et eventuelt lån, men rentene er såpass greie i markedet, at det ikke behøver koste skjorta – dette er selvfølgelig avhengig av om du har egenkapital eller ikke. Det er uansett ingen krav om dette, som ved boliglån, noe som gir deg en fleksibilitet i forhold til valgalternativer.

Uansett hvilken situasjon du er i, vil det være flere valgmuligheter du har. Hvor mye du selv har av egenkapital er altavgjørende for renten du får tilbud om. Har du muligheten til å vente med bilkjøpet er dette også et godt alternativ. Men. Noen ganger kommer det et godt tilbud, og da vil det være en total vurdering av kostnad for bil, opp mot kostnaden for å låne pengene, som er en fornuftig tankegang. 

Betale kontant 

Noen velger å betale kontant. Som nevnt, er det en bonus i dette, og det er at du ikke betaler renter på et lån. Denne veien er selvfølgelig å foretrekke, men mange har ikke denne muligheten.  

Skal du spare nok penger til å kjøpe en bruktbil til 50.000 kroner bare, så kan det ta månedsvis for en gjennomsnittlig lønnsmottaker. Dette er selvfølgelig kjedelig, om du har en bil på trappene, men dakan du ha muligheten til å låne pengene. 

Låne med egenkapital 

Har du klart å spare opp en liten sum penger, så er et lån med egenkapital det nest beste alternativet. Har du en egenkapital på 20-30% vil du få en mye bedre rente, enn hvis du ikke har egenkapital, noe som har en sammenheng med risikoen banken tar. 

Med egenkapital har du også flere valgmuligheter, fordi da kan du få billån fra kredittbanker og de tradisjonelle bankene. Det er mange aktører på markedet som kan gi deg tilbud, om du har en egenkapital å komme med, noe som også gir deg større valgfrihet. 

Forbrukslån til å kjøpe bil 

Et tredje alternativ, er å låne penger til å kjøpe bil gjennom forbrukslån. Ofte, er dette en type lån som gir en billigere rente, men det er med utgangspunkt i at lånet er sikret med pant i bilen. Du kan også låne penger via et tradisjonelt, usikret forbrukslån, men da skal du forberede deg på forholdsvis skyhøye renter.  

Dette alternativ passer veldig bra for de fleste, fordi egenkapital er ofte vanskelig nok å ha allerede. Hvis du finner et godt tilbud på en bil, er det også fornuftig å få den til en lavere pris her og nå, noe som kan være en besparelse i det lange løp – det er en vurdering du selv må ta. 

Billånet behøver ikke å være så langt unna. Du kan enkelt finne et billån fra søkbillån.no og her har du også flere alternativer. Uansett hvor du søker billån, er det viktig å snuse litt på markedet, så du finner den laveste renten.