Hva menes med det beste forbrukslånet?

Ofte hører man at hos oss kan du få det beste forbrukslånet. Men er det ikke bare penger da? Det er jo ikke forskjell på dem? Men poenget er at det er mange forskjellige situasjoner som gjør at forbrukslån med enkelte rammer er bedre enn andre. I denne artikkelen skal vi se på hva som menes med det beste forbrukslånet.

Uforutsette hendelser

Det er mange ting som kan skje både med hus, bil og hytte uten at man hadde tenkt på det akkurat da. Kanskje trenger man å skifte vinduene eller så går girkassa røket. På hytta kan det være at det må gjøres utbedringer for å få godkjent det som fritidsbolig etter forskriftene. Mange ting kan dukke opp, og de gjør det gjerne sammen og når man har minst penger tilgjengelig. Det kan være gunstig å få et forbrukslån som har fordeler og rabatter på en forhandler du er fortrolig med, slik at du kan handle byggevarene til redusert pris. Har det også innlagt andre fordeler som rabattert drivstoff eller forsikringer, kan man jo også bruke det i en slik situasjon. Et SMS-lån eller refinansierings-lån passer ikke så godt inn i slike situasjoner.

Andre ting å ta hensyn til

Alle forbrukslån har en rekke ”skjulte” utgifter og ulemper som man kanskje ikke tenker på når man søker om et forbrukslån. Det er blant annet:

  • Etableringsgebyr
  • Termingebyr
  • Renteøkning ved for sen betaling (renters rente)
  • Gebyrer ved for sen betaling
  • Ikke mulig å betale ned fortere enn avtalt løpetid

Dette betyr i prinsippet en del for om du skal velge å ta opp forbrukslån. Det som er bra er at alle banker har forskjellige betingelser når det gjelder disse tingene, så enten bør man sjekke så mange forskjellige aktører man kan, eller så kan man velge å gå for det man synes ser best ut.

Hva gjør disse skjulte gebyrene med lånet

Det er ingen som forteller deg at når du tar opp forbrukslånet, så blir ofte første innbetaling mye større enn det som står i avtalen. Det er noen grunner til det:

Det går lenger enn en måned før første regning blir sendt ut
Man har blitt belastet for etableringsgebyret
De andre gebyrene er lagt til

Det betyr at for all del ikke må bruke opp alle pengene fra forbrukslånet eller andre midler når denne regningen kommer. Det kan faktisk være smart å sette av en liten ekstra buffer til nettopp dette. Da går man ikke på en smell fra første stund.