Bonds kuleste biler – og den verste

Det er noe helt spesielt med James Bond-bilene og de er nok uoppnåelig for de fleste av oss. Men det er lov å drømme, og i denne artikkelen ser vi nærmere på fire av de beste bilene fra Bond-filmene – og den verste.

Goldfinger – Aston Martin DB5 (1964)

I Bonds tredje film, Goldfinger, kjørte 007 rundt i en vakker sølvfarget Aston Martin DB5.  Og selv om bilen får oss til å drømme om en livsstil fylt med action, flotte kvinner (og menn), penger, stilige dresser, besøk på eksklusive casinoer og alt det andre man kan fantasere om, må vi nøyes med jobb på kontoret og en litt mindre actionpreget hverdag. Bilen ble dog solgt for “bare” 2,6 millioner pund, så hvis du sparer litt sammen kan drømmen “fort” gå i oppfyllelse.  

You Only Live Twice – Toyota 2000GT Open-Top (1967)

Egentlig er denne veldig spesielle Toyota 2000GT Open-Top ikke en Bond-bil i det hele tatt. Den kjøres nemlig hovedsakelig av Bonds kvinnelige bekjentskap You Only Live Twice fra 1967. Store deler av filmen fant sted i Japan, så derfor hadde Bond en japansk kjæreste ved navn Aki med en medfølgende japansk sportsbil. Totalt ble to åpne varianter av den ellers lukkede Toyota bygget for filmproduksjonen. 

The Spy Who Loved Me – Lotus Esprit (1977)

Bond er britisk, og mange av hans biler har vært av samme nasjonalitet. Det samme gjelder Lotus Esprit S1 som Roger Moore kjører (og seiler) rundt i 1977-filmen The Spy Who Loved Me. Bilen ble spesielt kjent for sin evne som ubåt, da bilen i en scene kjører ned i vannet og deretter forvandles til en vanntett ubåt. I tillegg hadde Espriten også spesielle Bond-tilbehør i form av kanoner som kunne spraye sement på veien i tilfelle forfølgere.

Spectre – Aston Martin DB10 (2015) 

I Bond-filmen Spectre kjører den hemmelige agenten 007 igjen i Aston Martin. Modellen i filmen heter DB10, og til sammen 10 ble bygget og bare tre overlevde. DB10 er så langt kun en konsept-/filmbil som bare har dukket opp i forbindelse med James Bond-filmen, og Aston Martin har ennå ikke annonsert noe angående en produksjon av bilen.

Den verste – BMW 750iL

Den britiske agenten har bl.a. måtte kjøre en Citroën 2CV i For Your Eyes Only – her var det imidlertid en bil som James låner, og derfor regnes den ikke som en Bond-bil. Men i løpet av Pierce Brosnan-tiden begynte Bond å kjøre BMW! Z3-sportsbilen han fikk var i det minste en åpen cabriolet, men det virket uansett merkelig glt å se helten i en tysk sportsbil. Men det blir imidlertid den lange og tunge limousinen BMW 750iL fra Tomorrow Never Dies som løper med tittelen som den verste. Selv om bilen ikke fungerer særlig godt som Bond-bil, kunne 007 både kjøre og styre bilen fra baksetet – noe som kanskje ikke var så dumt.