Refinansiering av småkreditter

Refinansiering høres utilbøyelig positivt ut, som en ny fersk finansiering av noe. Men det er ikke bare en positiv trend at vi tar det for gitt at man kan refinansiere gjelden sin. Det tyder på et høyt forbruk blant norske husholdninger. Men i det økonomiske systemet vi er en del av, så er forbruk en bra ting. Med forbruk menes alt man kjøper av varer og tjenester, enten det er å kjøpe matvarer, gå til frisøren mm. Forbruk kan i det store bildet føre til flere fordeler for samfunn og lands økonomi. Forbruk betyr jobber for folk, det betyr handel mellom land og det betyr utvikling. Men det betyr også fred og samarbeid. Derfor kan vi generelt også si at refinansiering av dine utgifter er bra.

Få orden i sakene og spar mye hver måned

Med en refinansiering i boks, kan du få gjort noe med kredittkortene, smålånene, handlekortene eller de dumme pengene du skylder mora di. Refinansieringen gjør det nemlig mulig å samle alle disse postene, slik at du nå kun trenger å tenke på det ene lånet. Tenk bare hvor mye du vil spare i gebyr de forskjellige tar for å sende ut regning. Fra ti til en kreditor, sparer du nå over 400 kroner hver måned bare i slike gebyrer. Og man sparer mest sannsynligvis også en del kroner på færre purregebyr. Dette er noe som er veldig vanlig, enten fordi lønna kom på en mandag, selv om regningen hadde frist en søndag.

Noen krav til søkeren

Et refinansierings lån i form av forbrukslån, vil man få en gitt sum alt etter hvilke opplysninger man har oppført i søknaden. Det eneste de krever er at du har en fast inntekt, er over 18 år (noen utlånere krever 21-25 år), og at man ikke har betalingsanmerkninger. De fleste forbrukslån i dag får man uten sikkerhet, det betyr at du ikke trenger å eie noe fancy hus på vestkanten, eller ha dyre kunstgjenstander.

Gjør en grundig vurdering

Selv om banken sier at du kan få forbrukslån til å refinansiere, bør man uansett lage seg et Excel-ark med oversikt over inntekter og utgifter. Du vil garantert, slik som tusenvis av andre, merke at refinansieringen blir en ekstra utgift i budsjettet ditt. Tenk at du skal ha penger til overs til sparing selv med refinansieringslånet. Får man til det, er det ingen grunn til å vente på å sende inn en søknad.

Sliter du likevel, kan det være smart å sjekke ut mulighetene for ekstra inntjening. Man kan spørre sjefen sin om mer arbeid, eller kanskje søke om å få en ekstra jobb en eller to helger i måneden. Da vil også du få råd til det du ønsker deg.

Sjekk lån for refinansiering her