5 rimelige billån – Med og uten sikkerhet

Kjøpe ny bil? I så fall trenger du trolig lån. Så hvorfor ikke skaffe deg et billig lån? Vi har skannet internettet for rimelige billån, og skal her se nærmere på fem av de aktørene i markedet som lar deg slippe unna med lave renter og få gebyrer når du skal låne penger til bil. Dette enten du kan stille med sikkerhet og egenkapital for lånet, eller foretrekker å ikke gjøre det.

MyBank

MyBank er en moderne bank som kun eksisterer på internett – det vil si uten fysiske kundefilialer. For din del betyr det at banken har færre kostnader, og dermed kan de tilby ekstra gunstige lån. Her får man billån med en rente helt ned i 3,45 prosent, dersom man stiller med egenkapital for lånet (35%) og lar banken ta pant i bilen. Ønsker man å finansiere hele kjøpesummen med et lån, så er heller ikke renten dårlig, ofte under 6 prosent. Absolutt et av de rimeligste alternativene til billån der ute!

Sbanken

Sbanken (tidligere Skandiabanken) tilbyr et av markedets rimeligste billån, samtidig som søkekriteriene også er noe strengere enn hos flere av de overnevnte. Her får man et såkalt gebyrfritt billån, som kan spare deg for en del kroner. Laveste effektive rente er på under 5 prosent, forutsatt at man stiller med egenkapital. Sikkerhet for lånet er hos Sbanken et krav, slik at man er nødt til å la banken ta pant i bilen. Uansett kommer man alltid unna med gunstige lånevilkår her.

Lendo

Lendo er trolig den aktøren i markedet som gjør det enklest mulig å skaffe seg et rimelig billån. Dette er altså ikke en bank, men et selskap som videreformidler lånesøknader på vegne av bankene. Enklere forklart betyr det at du fyller ut én søknad, og får mange lånetilbud tilbake basert på den ene søknaden. Enklere blir det neppe, og heller ikke billigere ettersom du her lar bankene konkurrere om deg, i stedet for at det skal være motsatt.

Bank Norwegian

Bank Norwegian har hatt en solid vekst i forbrukslån de seneste årene, og tilbyr nå også gunstige billån uten at sikkerhet er nødvendig. Det betyr at du slipper pant i bilen, og egenkapital kreves heller ikke. Laveste rente er på rundt 9 prosent (nominell rente), noe som kan være helt overkommelige for bruktbilkjøp på lave sekssifrede beløp. En av fordelene med Bank Norwegian når man trenger billån, er at søknaden behandles effektivt.

Instabank

Til sist har vi Instabank, en annen moderne internettbank med kjapp søknadsbehandling og gode lånevilkår. Også dette er en bank som tilbyr usikrede billån, som betyr at du kan kjøpe deg bil uten sikkerhet/pant i den. Ei heller er egenkapital nødvendig for å få lån hos Instabank. Dette vil, som nevnt for noen av de øvrige bankene tidligere her, føre til en noe høyere rente. Typisk vil effektiv rente ligge på rundt 10 prosent når man tar opp billån hos Instabank, men dette vil variere fra person til person.