Kjør elbilen din gratis

Vi i SøkBillån.com merker en stadig større etterspørsel etter billån til elbiler. Dette er fordi elbiler er billigere i bruk og har i lang tid hatt flere fordeler igjennom forskjellige ordninger som fritak for MVA og fri bompassering. Nå begynner disse ordningene å forsvinne og man er derfor nødt til å se på andre fordeler en elbil gir, rent økonomisk.

Et nokså nytt fenomen er å lade elbilen med solcellepaneler. Vi tok derfor en prat med Petter i Solcellepaneler.com, han kunne fortelle om en økende etterspørsel etter solcellepanel til garasje. Han forteller at det både kommer inn henhendelser og man ser en økende trend på forumer hvor dette blir snakket om.

Petter forteller at det gjerne er nybakte elbilkjøpere som er interessert i solcellepaneler i tilknytning til garasjen. Noen ønsker å få solcellepaneler installert på en eksisterende garasje og andre ønsker å lage en carport med solcellepaneler. Sistnevnte er noe som har blitt veldig populært den siste tiden, en carport med solcellepaneler som tak. Grunnen til at dette er blitt så populært er at man kan bygge disse rimelige og på en måte som gjør at solcellepanelene fungerer som det faktiske taket.

Hvor mye koster det?

Prisen på en slik installasjon varierer etter hvor mye strøm du ønsker å produsere. Noen ønsker det som kalles for en «off grid» løsning. Det betyr i praksis at du har solcellepaneler på taket og et stort batteri som du lader med strømmen du produserer. Deretter så lader du bilen direkte fra batteriet igjennom en lader.

Andre ønsker et større anlegg som kanskje inkluderer noen paneler på huset. Da ønsker man gjerne å fortsatt ha et batteri som man lagrer på men muligheten til å selge strømmen ut til strømnettet.

Prisen varierer fra litt over 100 000,- og helt opptil rundt 300 000,-. Dette er ferdig installert med materialer og lader til elbilen. Petter sier videre at man kan spare noe penger hvis man ikke velger en ferdig løsning her men leier inn en snekker og kompetanse på selve solcelleanlegget.

Hvor mye strøm produserer en slik installasjon til bilen?

Det kommer veldig an på hvordan anlegg man bruker men totalt sett så er det mulig å produsere nok til at du kjører elbilen gratis målt i forbruk. Det er likevel en pris på selve installasjonen av anlegget som du må regne med. Hvis du uansett skal bygge en garasje så vil dette raskt kunne tjene seg inn igjen. Man antar at varigheten på et solcelleanlegg, ekskludert en inverter holder i helt opptil 25 år.