Kjøpe brukt bil? Slik får du billån

Et spørsmål vi ofte får fra våre lesere, er om det er mulig å få billån i banken dersom man skal kjøpe seg en bruktbil fra en privatperson. Det viser seg at det er en ofte misforstått oppfatning at dette ikke er mulig, uten at vi kjenner opphavet til det. Det er nemlig helt vanlig å ta opp lån enten man kjøper seg brukt bil eller ny bil, og faktisk har man flere valgmuligheter dersom det er lån til bruktbil man trenger.

Selge bil – Da må du huske dette

Slik får du lån til kjøp av bruktbil

Det første du må gjøre er å finne ut hvilken prisklasse bilen du ønsker å kjøpe ligger i. Du har kanskje et foretrukket merke og en bilmodell, og må deretter finne ut hvilken årsmodell som passer med budsjettet ditt. Når du vet omtrent hvor mye du trenger å låne, så kan du kontakte banken allerede før du melder interesse hos selgeren. Dette slik at du kan ha et finansieringsbevis klart når du skal inngå forhandlinger med selgeren av bilen.

Eventuelt kan du ta opp lånet på forhånd, slik at pengene er på konto. Dette anbefaler vi kun dersom man vet at man kommer til å kjøpe seg bil ganske snart, ettersom rentene begynner å løpe allerede fra dag én. Når man kjøper av private selgere så er det slettes ikke nødvendig med noe finansieringsbevis heller, men de fleste vil nok ikke gi fra seg bilen før pengene er inne på kontoen deres.

Enkelt billån uten sikkerhet

Skal man kjøpe seg en rimeligere bil, kanskje til under 100- eller 50 000 kroner, så vil det lønne seg å ta opp et usikret lån. Da slipper man en omfattende søkeprosess, man trenger ikke egenkapital og banken tar heller ikke pant i bilen. Du låner rett og slett penger som du i utgangspunktet kan bruke til akkurat hva du vil, og i dette tilfellet da som et billån.

Fordelen med dette er også at du får utbetalt pengene raskere enn ved vanlige billån. Mange som selger bilen privat vil ha en kjapp avgjørelse, og da er du avhengig av å ha pengene klare. Disse lånene koster som regel litt mer når man måler i form av renter og gebyrer, men for mindre summer på noen titusener vil det være verdt det i de fleste tilfeller.

Du trenger ikke sparepenger for å kjøpe bil

Selv om man skal søke om billån for å kjøpe bruktbil, så tenker nok mange at de også må ha sparepenger eller egenkapital. Dette er faktisk ikke tilfellet, og man kan fint låne 100 prosent av kjøpesummen. For biler som koster et femsifret beløp så vil dette uansett ikke være noe problem når man tenker på verditapet på bilen, ettersom man da fint skulle klare å betale ned gjelden i takt med dette. Oppsummert betyr dette at man kan låne hele kjøpesummen, og ikke behøver å ha spart opp penger i form av egenkapital for å få billån.