Ikke la kredittkort bli kreDRITTkort!

KortKredittgrenseEff. renteRentefritakSøknadsskjema
Komplett Bank MasterCard kredittkortKr 100 00024,20%50 dagerSøk

Annonse
Effektiv rente fra 24,20%, kr 15 000 o/12 mnd blir totalt kr 16 837.
Norwegian-kortet kredittkortKr 100 00023,10%45 dagerSøk

Annonse
Effektiv rente fra 23,10%, kr 15 000 o/12 mnd blir totalt kr 16 764.
Ikano Visa kredittkortKr 100 00019,72%50 dagerSøk

Annonse
Effektiv rente fra 19,72%, kr 15 000 o/12 mnd blir totalt kr 16 540.
Gebyrfri Visa kredittkortKr 100 00023,40%50 dagerSøk

Annonse
Effektiv rente fra 23,40%, kr 15 000 o/12 mnd blir totalt kr 16 780.

Kredittkort er små lån som kan gjøre hverdagen litt romsligere dersom man bruker kortet riktig. Med en nokså høy rente og til dels dårlige betingelser, kan likevel kredittkortet bli en fin ting å ha når det er lenge til neste lønning og bankkontoen rimelig tom. Dersom man velger kredittkort som gir deg gode fordeler og rabatter kan man faktisk spare inn penger, så lenge man ikke bruker mer kreditt enn man har råd til å betale tilbake før rentene begynner å løpe. På denne måten kan man også bruke pengene man sparer på noe man liker. Bruker man det riktig kan det hjelpe familien i noen perioder der økonomien er litt trangere enn vanlig.

Men det innebærer at man passer på noen viktige steg:

  • Betal inn mer enn du bruker
  • Betal til avtalt tid
  • Lag en e-faktura avtale
  • Benytt deg av kortets fordelsprogram

Betaler man nemlig inn det utestående beløpet hver gang, vil det ikke løpe renter som fordyrer kredittkortet, og det vil bli en fornøyelse og ta med familien på et restaurantbesøk eller sydenferie betalt med kortet.

Husk å betal regningen i tide for da slipper du å betale ekstra omkostninger på grunn av for sen betaling. Kredittkortselskap er ikke redde for å legge på i dyre dommer, noe de kan gjøre på grunn av betingelsene de har skrevet i små skrift.

Det enkleste er å velge en dato litt etter lønningsdag, slik at regningen trekkes automatisk med en e-fakturaavtale. På kredittkortet er det vanlig at det er en minimums sum på rundt 2,5% av kreditten som er tatt opp. Man kan også legge inn et fast beløp som gjør at du slipper unna med færre renter.

De fleste kredittkort har en form for fordelsprogram. Det er først og fremst for å tiltrekke seg nye kunder, men kan også ha noe med den bransjen de driver i. Er det et kort for en bensinstasjonskjede, vil man garantert ha rabatt på drivstoff og vask. Er det kredittkort for et flyselskap, ja da får du nok helt sikkert gode betingelser på kjøp av flybilletter.

Fornuftig bruk er godt forbruk

Man kan trygt si at om man bruker kredittkortet fornuftig, så vil man kunne ha glede av det i mange år fremover. Det gjelder alltid å være foran med betalinger og ha god oversikt over forbruket, for da vil man ikke havne i en situasjon som mange andre opplever. Det kan være uforutsette utgifter betalt med kredittkort eller en oppussing som gikk over styr. Men også overforbruk og store innkjøp av ”verdiløse” gjenstander, som kan sette en stopper for kjøpelysten. Det ender fort med å bli et realt kreDRITTkort!

Er man enslig, kan man bruke kortet på eget initiativ, men også stå for tilbakebetalingen alene. Er man i et parforhold, bør man bli enige om hva kredittkortet skal brukes til, og kanskje sette seg en grense for hvor mye som kan bruke. En likeverdig fordeling medfører også at man betaler inn like mye når regningen kommer, eller etter behov.

Les også...

Du kan få ulike fordeler når du bruker kredittkortet

De fleste tenker på kredittkort som noe man bør ha liggende til krisesituasjoner hvis man plutselig skulle trenge mer penger enn det man har på konto, men det er faktisk mange andre fordeler med kredittkort. Alle kan få fordeler når du bruker kredittkortet, men de nøyaktige fordelene er forskjellige avhengig av hvilket kredittkort man har….

Gjeldsgraden er urovekkende

Penger

Gjeldsgraden i Norge er kritikkverdig høy, det er det ingen tvil om. Det kan synes at et høyt forbruk over mange år, eller sagt på en annen måte, et oljeeventyr som har tatt nordmenn fra å være traurige bønder til jetsettjagende rikinger, ikke har vært bra for oss. Nå som oljeeventyret er på hell, ser…

Slik bruker du kredittkortet

Kredittkort

Kredittkortgjeld er vanligvis en dyr fornøyelse, spesielt om det blir et gjentagende problem med å betale de avtalte fordringene. Men det betyr ikke at man ikke kan leve godt med et kredittkort eller to. Kreditt frigir faktisk mulighetene til å tenke nytt, gjøre forandringer i hverdagen til det bedre og få en bedre kontroll på…

Handel og betalingsløsninger

Hvilke løsninger som passer til hvilke kjøp varierer. I dag finnes det en mengde løsninger til forbrukskjøp, til handel og spill på nett. Finansieringsselskaper og deres samarbeidspartnere og banker yter gjerne lån under de rette forutsetninger. Billån er alltid et aktuelt tema. Kanskje spesielt i disse dager hvor mange ønsker å benytte seg av fordelene…