Forbrukslån – Lån uten sikkerhet

De fleste kjenner nok til forbrukslån i dag, men forskjellen fra før i tiden, kan man nå søke om forbrukslån direkte fra stua si. Det er både fordi bankene har blitt digitaliserte og fordi mange nye aktører opererer på nettet. Forbrukslån pleier, som det ligger i ordet, å bli brukt til forbruk. Men det er ikke alltid pengene skal brukes til noe spesielt, men bare hjelpe på i en vanskelig periode. I motsetning til et lån med sikkerhet i banken der formålet kanskje er å kjøpe seg en bil eller renovere taket på boligen. Det betyr at du selv kan bestemme om forbrukslånet skal brukes til regninger eller å bestille ferieturen nå, slik at du sparer penger i forhold til å bestille den senere. Forbrukslån har i den sammenheng veldig frie tøyler for bruk.

Les mer om denne typen lån her.

Ta et forbrukslån som passer din økonomi

Den generelle oppfatningen om forbrukslån man får på nett, er at de har en skyhøy rente. Det stemmer for en del av forbrukslånene, og en må gjerne opp i 20-25% effektiv rente. På grunn av den store konkurransen mellom aktørene for å få nettopp deg som låntaker, vil de presse renten nedover, du kan se en oversikt på Compinero.com. Det er i forbrukerens interesse at renten er så lav som mulig, da det er dette som sier noe om hvor mye lånet koster deg. I dag er det vanlig at man kan låne helt opp til kr 600 000 (blant annet Bank Norwegian) i forbrukslån, og disse lånene er ofte en kombinasjon av refinansiering og forbrukslån. Derfor er det viktig at du har kontroll over hva du trenger å låne. Er det andre løsninger som kan gjøre at du får mer lån i banken, er dette i de fleste tilfeller å foretrekke.

Selv om man sitter hjemme i sin egen stue når man sender inn en søknad på forbrukslån, er man ikke unndratt å bli kredittvurdert av den finansielle institusjonen. Men det er ikke sikkert kredittsjekken er den avgjørende faktoren for at nettopp du får forbrukslånet du trenger. Det kan være andre ting som legges til grunn, slik som framtoning, betalingshistorie, forbedringer eller sivilstatus.

Ikke ta opp forbrukslån om det ikke er nødvendig

Det er ikke alt man trenger å handle akkurat nå, og de fleste klarer å vente til økonomien har bedret seg. Men det er mange ting som ofte er billigere i visse deler av året. Reiser og ferieturer som bestilles i god tid før avreise, vil koste mye mindre enn rett før. Det samme kan gjelde typiske sesongvarer. De er som oftest billigst når det ikke er sesong for den type varer. Det er da du kan få god bruk for forbrukslånet.