Sett opp et budsjett for å minske billånet

Skal du kjøpe bil og føler at ikke du klarer å spare så mye som du skulle ønske. Da kan det å
sette opp et budsjett være en ide.

Det er enklere enn du skulle tro og sette opp et budsjett. Du starter med hva du tjener og jobber derifra. Det viktigste er at du først og fremst kartlegger hvilke faste utgifter du har, slik som utgifter til bolig, forsikring, internett, transport osv. Slik vet du at du har nok til å kunne betale de forskjellige utgiftene hver måned. Husk også at faste utgifter kan gå opp over tid, så dette er noe som må legges inn i budsjettet som en liten buffer.

Det du tror du trenger

Etter dette går du over til de inntektene som ikke er så viktig. Det kan være alt i fra den kaffekoppen som du kjøper på vei til jobb hver dag, eller den kjolen er skjorta du bare måtte ha for du skulle ut for å møte venner. For mange er små utgifter noe som sniker seg inn på en over tid, den kaffekoppen kan fort bli til 4000kr i året. Det er stor forskjell på hva du tror du trenger,
og hva du faktisk trenger.

Det betyr ikke at du ikke skal ha det gøy mens du sparer til bil. Du må huske å ha det moro i mellom selv om du bare går på kino for å se favorittfilmen din, eller spiller favorittspillet din på nettcasino. Det er viktig å legge inn noen aktiviteter i budsjettet, for noen ganger virker
sluttmålet så fjernt, og det trengs litt ekstra motivasjon for å holde koken.

Sett deg realistiske mål

Å ha et sparemål kan for mange hjelpe. Sett deg et mål som ikke er urealistisk og ikke gjør slik at det går på bekostning av mentalhelsen, men kutt ting som ikke er nødvendig. Alle har litt ekstra tid i hverdagen til å lage en matpakke, eller ta med seg den kaffen i en termos. Kanskje istedenfor å stikke ut på en middag kan du invitere vennene dine hjem til deg på en kveld? Det kan være like moro som å møtes ute.

Ha en realistisk tidslinje for når du vil kjøpe bilen din. Vit hvor mye du kan få i lån, og tenk at hvis du sparer det lille ekstra, så slipper du å låne så mye som du i utgangspunktet tenkte at du
måtte.

Flere tips

Andre ting som kan hjelpe deg på reisen til ny bil kan være det å ha forskjellige kontoer til forskjellig bruk. Har du en konto for faste kostnader, en til mat og en til sparing så er det lettere å kunne visualisere.

En ting som folk glemmer er å skrive en handleliste før de går på butikken. Da skjer det oftere flere impulskjøp. Går du i tillegg på butikken når du er sulten, vil du også ofte komme tilbake med mer enn du trenger. Så skriv liste, ha en fast handleliste og ikke gå på butikken sulten.

Gjenbruk

Gjenbruk er noe som er veldig populært nå til dags, og dette er noe som kan spare deg en del penger. Er det noe som du absolutt må bytte ut i perioden der du sparer til bil, kan du prøve å finne en skatt blant alt det som er brukt. Ønsker du også å spare inn litt ekstra til bilen, hvorfor ikke selge ting som du ikke lenger trenger. Det er flere apper der ute slik som Finn.no og Tise der du kan bli kvitt noen ting. Da kommer du nærmere målet ditt fortere enn du først hadde
planlagt.

Ikke gi opp

Noen ganger kan det være fristende å gi opp på sparemålene dine. Det kan virke som de er så fjerne, og som om du aldri kommer i mål. Om ikke du klarte å holde budsjettet slik du trodde du skulle, kan du heller se på mulighetene som du har til å forandre på ting.

Du vil kanskje ikke klare å holde deg unna den kaffekoppen som du kjøpte ute hver dag, men kanskje du kan belønne deg selv med en av de i uka.Det kan være en måte som du ikke gir opp på målene dine. En annen ting kan være at istedenfor å gå ut med venner for å spise hver uke, kan du ta det en gang i måneden. Det er mange måter å kunne motivere deg selv til å nå målene dine. Med den rette innstillingen og de rette endringene vil du komme i mål med bilkjøpet, og kunne få det billånet som du ønsker deg. Tenk bare på følelsen av å rulle av gårde med den nye bilen din.